Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 16 Jun 21, 18:05

De gasten van Safaripark Beekse Bergen zijn woensdagochtend opgeschrikt door een grote brand. Een gaslek leidde tot een uitslaande brand die het volledige hoofdgebouw van het park verwoestte. Er is niemand gewond geraakt.

Rond 9 uur 's ochtends ontstond de brand in het restaurant Kaapstad. Ten gevolge van een gaslek ontstond een steekvlam, waarna het vuur zich verspreidde over het volledige hoofdgebouw van het vakantiepark. Dat gebouw, de Afrika Club, dat verder onder meer een supermarkt bevatte, werd onherstelbaar beschadigd. Tegen het middaguur was de brand onder controle.

Zwembad

Ook het Junglebad, het zwembad voor verblijfsgasten van het vakantiepark, bevond zich in het hoofdgebouw. Wegens de aanwezigheid van chloor en zwavelzuur in de technische ruimte van het zwembad, hield de brandweer deze ruimte nat om te voorkomen dat het vuur deze giftige stoffen zou bereiken. Het zwembad bestond uit een peuterbad met vier glijbanen, een groter bad met stroomversnelling en een grotere gele glijbaan.

Geen gewonden

Er waren geen bezoekers in het gebouw toen de brand uitbrak. De aanwezige medewerkers konden snel geëvacueerd worden. Doordat de rook niet richting de vakantiehuisjes waaide, werd besloten om deze niet te ontruimen. Ook het safaripark en Speelland bleven gewoon geopend.

Snel herstel

De directeur van Beekse Bergen, Dirk Lips, noemt het uitbreken van de brand een "nachtmerrie". Toch blijft hij niet bij de pakken zitten: binnen de 24 tot 48 uur zouden mobiele horeca, winkelgelegenheid en zelfs ontspanningsmogelijkheden kunnen gerealiseerd worden, zodat bezoekers zo min mogelijk hinder ondervinden. Het in de as gelegde hoofdgebouw werd afgezet met hekken en het safaripark start vermoedelijk ook donderdag al met de sloop.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © SQ Vision, © Beekse Bergen