Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 8 Jun 21, 17:58
Share

Gardaland is onlangs heropend na een lange coronapauze. Naast een aantal nieuwe attracties valt het  ook op dat de populair interactieve darkride "Ramses: Il Risveglio" is gesloten om in 2022 een nieuw groot avontuur te presenteren.

Sinds 2006 is Gardaland in handen van Merlin Entertainment. Sindsdien zijn de veranderingen in het park groots te merken. Merlin steekt veel nieuwe attracties in het park, maar krijgt daarbij ook geregeld minder goede reacties omwille van de mindere afwerking. Met Raptor kwam er een achtbaan in een typisch post-apocalyptisch thema, zoals we veel in Merlinparken terugvinden. Dit ging ten koste van de zeer oude Tarzan-bootrit: een soort darkride, maar dan in de open lucht.  Dat Merlin het niet zo op heeft met darkrides - die doorgaans duur in onderhoud zijn - bleek ook met de ombouw van de Ramses attractie naar een interactieve variant, waarbij veel animatronics en effecten beduidend minder gebruikt werden of zelfs werden weggehaald of vervangen. Gezien deze relatief recente ombouw is het opmerkelijk dat deze attractie nu definitief de deuren heeft gesloten.

Nieuw avontuur voor jong en oud
Wat we precies mogen verwachten op deze plek blijft voorlopig nog raden. Gardaland heeft het gebied rondom de attractie afgezet met bouwhekken waar de tekst "Nieuw 2022 - Een unieke attractie van wereldklasse voor avonturiers van alle leeftijden" op prijkt. Gezien de tekst geplaatst is op een jungle-achtergrond waarop ook een zwarte panter te zien is, lijkt het er sterk op dat we vaarwel mogen zeggen tegen het Egyptische thema. 

Het type attractie blijft nog gissen. Sommigen denken - of wellicht is het meer een kwestie van hopen - dat er een nieuwe darkride komt. Meer waarschijnlijk lijkt een achtbaan te zijn, waarbij een Intamin familie-launch coaster - al dan niet met verticale val - wellicht nog de grootste kanshebber is. 

Nieuw waterpark
Met de opening van het park in 2021, wordt er ook een nieuw waterpark voorgesteld. Dit maakt gebruik van de IP van Lego, die ook in handen is van Merlin. Pretparken van Lego vinden we inmiddels over de hele wereld terug, maar een waterpark is nog redelijk uniek. Het is het eerste Lego-waterpark in Europa nadat er al eerder ook in Dubai, Maleisië en Florida Lego-waterparken openden. Net zoals de meeste Lego-pretparken is dit waterpark vrij klein van opzet. De opening van dit waterpark komt verrassend, nadat Gardaland al eens eerder een veel groter waterpark had opgekocht en heeft gesloten.

© André Bormans - Pretparken.be - Foto: 2021 Park's Taste