Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 17 Jan 20, 11:01
Share

De afgelopen weken vlogen er talrijke blauwe en groene trackdelen door de Eftelingse lucht. Deze ochtend kwam daar een eind aan en werden de laatste twee baandelen van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz geplaatst die later dit jaar in de Efteling zal openen.

Na het bevestigen van bijna 5000 bouten en moeren, zijn vandaag het 59e en 60e baandeel gemonteerd. Daarmee zijn beide banen van Max & Moritz compleet. Op de plek waar Efteling-klassieker de Bobslee ooit stond, zijn nu twee verschillende banen van elk 300 meter lang zichtbaar. Na het compleet maken van de banen, wordt het tijd om het Alpenlandschap rondom de familie-achtbaan in te richten. Later arriveren de treinen van Max & Moritz en wordt het stationsgebouw gethematiseerd. Vanaf dit voorjaar kunnen gasten kennis maken met de kwajongensstreken wanneer zij de familie-achtbaan voor het eerst beleven in de Efteling.

Behoud en duurzaamheid

Zoals bij alle nieuwe bouwprojecten binnen de Wereld van de Efteling, zijn ook bij de bouw van deze nieuwe powered coaster behoud en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten. De attractie en het stationsgebouw worden straks volledig gasloos verwarmd. Het stationsgebouw van de Bobslee is deels behouden en bij de verbouwing is voor het houtwerk aan de buitenzijde van het gebouw gebruik gemaakt van de duurzame FSC-houtsoort Accoya. Wanneer de achtbaan afremt, wordt de vrijkomende energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt weer gebruikt om de achtbaan aan te drijven.

Tekst en foto's: © Efteling