Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 7 Maa 19, 18:53
Share

Walygator Parc haalt ondanks een goed seizoen nog niet de financiële doelstellingen van moedermaatschappij Aspro parks. Het bezoekersaantal steeg wel met 8% ten opzichte van het voorgaande seizoen. Het park werkt komend seizoen verder aan een retracking van houten coaster Anaconda.

Het Franse park, gelegen in Maizières-lès-Metz, sloot zijn seizoen af met 280 000 bezoekers, een stijging van 8% in vergelijking met de resultaten voor 2017. Vooral in de lenteweekends en het begin van juni werd het park dankzij het mooie weer goed bezocht. In de zomer werd het weer te mooi en ook Walygator leed onder de zinderende zomerhitte die in heel Europa attractieparken tot tranen dreef. In september werd het park zeer goed bezocht, maar het halloweenseizoen scoorde in tegenstelling tot vele andere Europese parken onder de verwachtingen.

Het park haalt voorlopig ook niet de financiële doelstellingen die de Spaanse moedermaatschappij Aspro parks had vooropgesteld. Het management geeft wel aan dat de situatie er eerder op verbeterd, dan dat ze verslechterd. Komend seizoen viert het park zijn 30-jarig bestaan.

Groot onderhoud

Tegen seizoenstart krijgen twee attracties een groter onderhoud. Houten achtbaan Anaconda is in deze categorie al enkele seizoenen vaste klant. De afgelopen drie jaar realiseerde het bedrijf Delaforge stapsgewijs een volledige retracking die de baan van zijn kwalijke reputatie moest ontdoen. Dit jaar wordt gewerkt op het einde van het parcours (rode zone), waar de baan inderdaad nog het meest turbulent was. Er wordt 250 000 euro voor uitgetrokken. Afhankelijk van aanbevelingen van TUV wordt er nog een extra deel onder handen genomen (blauwe zone). Ook G-lock heeft na vijf jaar dienst nood aan een groot onderhoud, zoals gespecifieerd door de fabrikant. Fansite Walygazette bericht ook over de rest van het winteronderhoud.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Walygator Parc // Bron: Walygazette