Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 8 Nov 17, 13:42
Share
Parque Warner is een pretpark dat zeker de moeite waard is om een bezoekje te brengen. Het biedt een perfecte mix aan tussen sensatie en familieattracties zodat je met elk type gezin je zal amuseren. Voeg daarbij dat het in Madrid meestal lekker warm en zonnig is zodat je extra kan genieten. Als het allemaal te warm wordt, is er een outdoor waterpark Warner Beach waar je rustig kan afkoelen. En als dat nog niet overtuigend genoeg is, kan je de figuren van de Looney Tunes en de superhelden van DC tegen het lijf lopen! Plus ook Scooby Doo, the Flintstones, Yogi Bear en Tom & Jerry. Een park voor op je lijstje dus!
 

Niet te missen voor de sensatiezoekers:       

- Superman: la Atraccion de Acero, de grootste Floorless coaster van Europa

Batman La Fuga, een standaard model inverted coaster van B&M, maar toch een zeer intense baan!

- Stuntfall, de enige Giant Inverted Boomerang van Europa

 

Niet te missen voor de hele familie:

- Acme Factory, een rapid river om doorweekt uit te komen!

- Correcaminos Bip Bip, een heel soepele en leuke familieachtbaan!

- Rio Bravo, een niet zo standaard log flume!

- El Hotel Embrujado, een madhouse met een eigen verhaal!


Niet te missen voor pretparkfans:

- Coastercounter: 6
Volledige lijst met attracties
 

Locatie:

Het park is perfect te combineren met een bezoekje aan Madrid. Met het openbaar vervoer is er geen rechtstreekse lijn vanuit het centrum, in tegenstelling tot Parque de Atracciones waar de metro vlakbij stopt. Gelukkig is het toch mogelijk om er het met het openbaar vervoer te komen als volgt:
- Neem metro 3 naar eindhalte Villaverde Alto.
- Hier kan je bus 412 nemen. Sommige rijden rechtstreeks, terwijl andere nog tussenstops maken. Dit staat aangegeven vooraan op de bus.
- 's Avonds is er na sluitingstijd nog een bus om terug te keren naar Villaverde Bajo-Cruz (en de metro halte), om dan weer de metro te nemen naar het centrum.

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Wanneer je aankomt in Parque Warner zal je, zeker bij zonnig weer, meteen in de sfeer van het park komen. Wandel doorheen het mooi gethematiseerde Hollywood Boulevard en ga dan meteen naar links. Zoals elk park wandel je dus best tegenwijzers in om de drukte te vermijden. De eerste 'must do' op je weg hier is Stuntfall. Bij de start van de dag staat hier meestal geen wachtrij, plus je wil deze zeker gedaan hebben want de kans dat hij plots gesloten wordt door technische problemen is groot. Indien je een sterke maag hebt, ga dan zeker twee keer na elkaar! Ga vervolgens verder voor nog meer sensatie: Superman! Deze Floorless coaster is de grootste achtbaan van het park die normaal nog een beperkte wachtrij zal hebben.

Hier ben je Superheroes World binnen gewandeld en kom je meteen de derde klepper van een achtbaan aan: Batman La Fuga. Laat je niet afschrikken door de verrassingen in de wachtrij en geniet van deze intense rit. Ondertussen zal de zon je al goed doen zweten, dus is het tijd voor wat afkoeling. Las Cataratas Salvajes is een spillwater om gegarandeerd nat te worden! Het is de eerste attractie die je tegenkomt in het Old West Territory. Drogen kan je in Coaster Express, de houtenachtbaan van het park. Hou er rekening mee dat dit een wilde rit is, dus mensen met rugproblemen laten deze best links liggen. 

Je zal merken dat zeker op drukke dagen de wachtrijen nu goed beginnen te vullen. In elke wachtrij heb je echter een scherm met de wachttijden dus hou dit zeker in de gaten voor de attracties dat je nog niet gedaan hebt. De dichtsbijzijnde must is Rio Bravo. Ook al is het even wachten, ga gerust in de rij staan want deze is overdekt zodat je geen last hebt van de brandende zon. Plus, wanneer je hier afkomt zal je wellicht weer een verfrissende douche hebben gehad. Het laatste gebied dat je tegenkomt is Cartoon Village. Indien de wachtrijen meevallen kan je al een attractie meepikken, zoniet wandel door terug naar Hollywood Boulevard om te lunchen. Hier zal het rustig zijn gezien het meeste volk ondertussen verspreid over het park is. We zitten op het warmste en drukste moment van de dag dus nu kan je twee dingen doen: ofwel één van de shows meepikken of naar Warner Beach gaan. Het waterpark bevindt zich links van Superman, dus je kan makkelijk je tweede rondje beginnen. Ook de shows liggen op deze route.  Let wel op, de toegang tot Warner Beach is niet standaard inbegrepen in je toegangsticket! Met de toevoegingen van de glijbanen kan je hier een twee à drietal uur afkoelen, maar vergeet je echter niet in te smeren af en toe! In het golfslagbad heb je een mooi zicht op Stuntfall op de achtergrond en in de Lazy River kan je lekker genieten!

Na het zwemmen of de shows kan je naar Hotel El Embrujado gaan voor een leuke madhouse ervaring. Ken je geen Spaans, dan zal je niet veel van het verhaal begrijpen, maar ondanks dat kom je wel in de juiste sfeer. Wandel weer verder naar Superheroes World want hier kan je nog wat thrill beleven dankzij The Riddler's Revenge. Deze attracie kan je op drie manier beleven: Space Shot (lancering omhoog), Turbo Drop (langzaam naar boven en vallen naar beneden) of Combo (beide in hetzelfde programma). De programma's zijn gebonden aan bepaalde tijdsstippen, dus kijk om welk uur je de Combo kan doen. Indien dat niet het programma is op dat moment, kan je er op gaan en later nog eens terug gaan voor die versie. 

Wandel nu rustig verder naar Cartoon Village om hier wat attracties te doen, want het zou al iets rustiger moeten zijn. Een laatste keer nat worden kan je doen in ACME Factory. De verschillende personages langs de route zorgen ervoor dat je niet droog zal blijven! Drogen kan je dan weer doen door naar de achterkant van deze kant van het park te lopen en op Correcaminos Bip Bip te gaan. Een hele leuke familiebaan die lekker soepel is. Nu heb je normaal nog wat tijd om attracties opnieuw te doen of om nog enkele andere uit het aanbod te doen. De kans is groot dat je nog de Stuntshow op een laat uur kan bekijken ook. Als achtbaan fan doe je best nog eens Superman of Batman opnieuw. De avond afsluiten kan in de zomer met een fonteinshow op het water, vlakbij Hollywood Boulevard. 

 

Weermeter: Doenbaar (Pretpark) / Gevoelig (Waterpark)

Het park heeft niet zoveel indoorattracties, maar gezien dat de kans groot is dat het zonnig warm weer zal zijn is dit voor dit park niet echt nodig. Het waterpark heeft alleen maar outdoor glijbanen en baden dus hier moet het echt wel lekker warm weer zijn. Vandaar is het alleen maar geopend in het hoogseizoen. Door de warmte en de vele waterattracties is het aangeraden om aangepaste kleding aan te doen hiervoor. 

 

Te onthouden

Prijzen
Kalender met openingstijden
- Attracties voor alle leeftijden
- Water attracties en/of Warner Beach om af te koelen zal een must zijn, dus vergeet dus je zwembroek en handdoek niet!
- Leuke shows, ideaal tijdens een tweedaags verblijf of wanneer je niet gaat zwemmen!
- Hou er rekening mee dat het vrij warm kan zijn, dus voorzie dat je veel water en dergelijke moet drinken. Er is een refill beker optie in het park.
- Gratis toegang met een Bobbejaanland abonnement!
- Ideaal tijdens een city trip Madrid en eventueel in combinatie met een bezoekje aan Parque de Atracciones!
 

Tekst: Sven Popelier (©2017) - Pretparken.be / Foto's: Tom Vaes, Nick Van Den Berge, Sven Popelier, Juan Martinez - Pretparken.be