Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd:
Share

Zeker niet te missen:
-Pirates Attack
-Timber Drop
-Le Grand Canyon
-Ciné Desperados
-La Mine d'Or
-Le Cactus

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Als je niet graag lang in de rij staat, en graag na parkopening als eerste bij de topattractie wil zijn is het aangeraden om vroeg voor parkopening al bij de kassa's te staan. Deze openen pas samen met het park en er zijn er maar drie voorzien, dus dit kan al meteen één van de langste rijen worden.

Een oudje in het aanbod dat nog niets heeft moeten inboeten aan populariteit is de mijntrein 'Le Grand canyon ‘ Met zijn pittige afdalingen en scherpe bochten baant ie zich een weg door en rond een berg. In dezelfde berg zit de compacte, maar daarom ook knappe darkride 'La Mine d'Or'. Beide attracties stammen af uit de periode dat Fraispertuis City een nog veel kleiner parkje was, en zijn niet berekend op grote drukte. Er vroeg bij zijn is hier dus de boodschap!

Als je een thrillfanaat bent zal je zeker de nabijgelegen 'Timber Drop' niet links willen laten liggen. Deze unieke coaster is een opeenvolging van elementen die je niet vaak tegenkomt, en dat op een zeer beperkte oppervlakte. Met een drop van 113° was deze coaster ooit de stijlste ter wereld, en dat is bij lange niet het enige wat de achtbaan heeft te bieden. De vaste bezoekers weten deze baan ook prima te smaken, want er staat meestal toch wel een aardige rij. De single riders rij biedt een goede oplossing voor iedereen die snel nog eens een ritje wil maken: Hier maakt bijna niemand gebruik van en er gaan zelden 3 karretjes voorbij het bochtige parcours voordat er een plekje vrij is.

De linkerkant van het park is gevuld met onschuldig ogende molentjes, die geslaagde opvullertjes blijken te zijn. 'Les santiags' is een originele variant van de klassieke koggemolen, waarbij je in schoentjes zit. Voor de gevoelige magen is Disko coaster 'La Cavalerie' misschien een beproeving, maar de meesten zullen deze prachtige en leuke attractie zeker weten te appreciëren!

Dat je in Fraispertuis City een nat pak kan krijgen is een understatement. Naast de iets oudere en relatief kleine flume 'Le Flum' vind je er namelijk de recente splashbattle 'Pirates Attack'. Als je niet van nat worden houdt, sla je deze beter over, maar wij raden het aan om het toch te proberen, het is de beste versie die we kennen! Breng zeker een handdoek mee!

Wil je snel weer droog worden? De kleine maar verrassende freefall-toren 'Le Cactus' kan misschien wel helpen met zijn snelle afdalingen. Of wil je ergens lekker warm binnen gaan zitten? 'Ciné Desperados' is de Fraispertuis City-versie van Bobbejaanland's verdwenen Desperado City, enkel met een andere film.

Fraispertuis City is geen groot park qua oppervlakte, maar als je er alles wil doen ben je toch meer tijd kwijt dan je op het eerste zicht zou denken. Een hele dag plannen voor je bezoekje is aangeraden, al lukt het waarschijnlijk wel met enkele uurtjes minder. Als je RF-lid bent krijg je bij het tonen van je kaart waarschijnlijk een mooie korting!

Tekst: 2013 - Ignace Woinin - Pretparken.be