Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 24 Nov 14, 21:01
Share

Zeker niet te missen:

 

- Colossus (Steel Looping Coaster)

- Nemesis Inferno (Inverted Coaster)

- SAW: The Ride (Eurofighter)

- Stealth (Accelerator Coaster)

- Swarm (Wing Coaster)

- Detonator: Bombs Away (Free Fall Tower)

- Rush (Screaming Swing)

- Slammer (Sky Swat)

- Tidal Wave (Spillwater)

 

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Thorpe Park heeft heel wat te bieden, en richt zich vooral op thrillfanaten. Ondanks het ruime aanbod is het park echter qua oppervlakte bijzonder klein, waardoor het bij grote drukte nog drukker aanvoelt. Bij opening wachtrijen ontwijken is niet evident, want op korte tijd zit er volk in alle hoeken van het eiland waarop Thorpe Park gesitueerd is.

 

Toch kunnen we enkele tips meegeven. Begin alvast niet met de Indoor Coaster 'X' of de Powered Coaster 'Flying Fish', aangezien de populariteit van beide achtbanen vrij beperkt is. De nieuwste achtbaan van het park, 'Swarm' trekt ook bij opening veel volk, en is dus ook te ontwijken.

 

De topachtbaan met de traagst schuivende wachtrij is 'SAW: The Ride', dus het is geen slecht idee om hier te beginnen. De vlakbij gelegen 'Nemesis Inferno' en 'Colossus' zijn ook zeer populair, maar hebben een zeer goede capaciteit. Dit geldt ook voor de hoogste achtbaan van het park, de launch coaster 'Stealth'.

 

Behalve achtbanen heeft Thorpe Park een zeer uitgebreide collectie thrill- en waterrides. Voor de tweede categorie kan je best wachten tot tegen het sluitingsuur, wanneer de rijen opvallend korter zijn bij toppers als de Rapid Slide 'Storm Surge' en de Spillwater 'Tidal Wave'. Uiteraard dien je er rekening mee te houden dat beide attracties een extreem nat ritje kunnen weggeven.

 

Thrillrides zijn in Thorpe Park zoals vermeld in grote mate aanwezig. De interessantste zijn zonder twijfel de Screaming Swing 'Rush', de zeer intense 'Slammer' en de kleine maar krachtige freefall 'Detonator: Boms Away'.

 

Wanneer het kan, is het geen slecht idee om twee dagen Thorpe Park te plannen. Is dat niet mogelijk en ziet het er naar uit dat het druk zal worden? Bekijk dan hier de fastpasses die Thorpe Park aanbiedt. Veel plezier!