Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 22 Aug 13, 11:04
Share

 

Zeker niet te missen: 

- Azteka (Steel Coaster)

- Le tigre de Sibérie (Steel Coaster)

- Le Twist (Spinning Coaster)

- La Descente du Colorado (Rapid River)

- La Rivière Canadienne (Log flume)

- Le Disque de Soleil (Disko' Coaster)

- King Kong (King Kong)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Le Pal is niet één van de bekendste parken in Europa, maar voor veel Fransen is het een een vaste bestemming voor een geslaagd dagje uit. Bovendien is het niet alleen een volledig pretpark, maar is het gebouwd naast een grote, in de prijs inbegrepen zoo. Reken dus niet zomaar op weinig volk, want de wachttijden kunnen hoog oplopen in dit fraaie Franse park. We overlopen even hoe je best je dag inplant en alle toppers doet, zonder vaak lang te hoeven wachten.

 

Het is geen slecht idee om voor opening aan te komen. Een hele dag heb je sowieso nodig, als je alle attracties wil uittesten. Negeer bij het binnenkomen het dierenpark (hier zijn tenslotte zelden wachtrijen), en wandel de lange, beboste weg naar de attracties af.

 

Bij de eerste afslag naar links valt meteen de knalgele familie-achtbaan 'Le Tigre de Sibérie' op. Deze achtbaan is populair, maar heeft een aardige capaciteit: laat de achtbaan gerust links liggen en doe deze na het rustige(re) eerste uur. Loop beter ineens door tot de grote Soquet familie-achtbaan 'Azteka', die enorm populair is maar niet zo'n hoge capaciteit heeft. Later op de dag kunnen de wachttijden hier de pan uit swingen!

 

De uiterste achterkant van het park is de volgende logische stap als je de wachtrijen wilt ontwijken, want de twee waterattracties die het park rijk is zijn zeer populair. Vooral bij de Log Flume 'La Rivière Canadienne' kan dit voor ongemak zorgen, aangezien de rij hier meestal eerder traag opschuift. Bij de rapid river 'La Descente du Colorado', die geschikt is voor de hele familie, schuift de rij wel door, maar is de wachttijd ook wat langer. Laat je niet afschrikken als de wachtrij vol staat, maar wees er liever bij beide attracties snel bij!

 

Nog enkele attracties die niet te missen zijn, vind je meer naar de voorkant van het park, met op kop de Mack Spinning Coaster 'Le Twist'. Als er veel volk is, draait deze uitstekende achtbaan, wederom voor heel de familie, met twee treintjes. De wachtrij gaat dan ook, zelfs als deze goed gevuld is, snel vooruit. Naast de spinning coaster vind je 'King Kong', een attractie zoals we die kennen van in Bobbejaanland, maar met een heel fraaie aankleding die hem toch tot een bescheiden toppertje maakt. Wil je het liefst nog ruiger, mis dan zeker de Disko'coaster 'Le Disque Du Soleil' niet.

 

Buiten een heleboel attracties heeft Le Pal ook een zeer uitgebreide zoo, met drieshows. Ben je pretpark- én zooliefhebber en wil je alles gezien hebben? Plan dan zeker een tweede dag in het park in, je zal je er niet snel vervelen! Veel plezier in Le Pal!