Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 6 Aug 13, 22:48
Share

 

Zeker niet te missen:

 

- Calamity mine (Mine Train)

- Cobra (Boomerang Coaster)

- Psyké Underground (Shuttle Launch Coaster)

- Vampire (Suspended Looping Coaster)

- Weerwolf (Wooden Coaster)

- Flashback (Log Flume)

- Radja River (Rapid River)

- Challenge of Tutankhamon (Interactive Darkride)

- Dalton Terror (Freefall Tower)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Walibi Belgium is het grootste pretpark van België, en heeft dan ook het meest uitgebreide attractieaanbod van het land. Het aanbod bestaat vooral uit grote achtbanen en spannende thrillrides, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen is er meer dan genoeg te beleven in het voormalige Six Flags Belgium. Het park is eenvoudig te bereiken, zowel met de auto en het openbaar vervoer. Door zijn centrale ligging ben je nooit erg lang onderweg.

 

Bij de opening van het park gaat de overgrote groep bezoekers naar de twee grote achtbanen, die ze al vanaf de autostrade (of de brug erover voor diegenen die met de trein komen) konden bewonderen. De houten achtbaan 'Weerwolf' zal meteen een lange rij hebben, en dat zal waarschijnlijk heel de dag zo blijven. Ook de Vekoma SLC 'Vampire' is de eerste uren dat het park open is bijzonder populair. Maar in de periode tussen de middag en enkele uren voor sluiting is hier, anders dan bij Weerwolf, zelfs op drukke dagen zeer weinig volk waardoor je hier niet lang hoeft te wachten.

 

In plaats van mee te lopen met de grootste massa naar deze grote achtbanen, ga je best op het gemakje eerst de linkerkant van het park af. Enkele vroege ritjes op de Boomerangcoaster 'Cobra', de (natte!) Rapid River 'Radja River' en zelfs een toertje op de vernieuwde Launched coaster 'Psyké Underground' kunnen op deze manier gedaan worden zonder 5 minuten te wachten.

 

Als je goed doorwandelt en alle attracties vanaf Cobra slechts één maal doet, zullen ook een ritje op de geslaagde Log Flume 'Flashback' en de prachtige interactieve Darkride 'Challenge of Tutankhamon' vrijwel wachtrijvrij zijn. Aangekomen in Lucky Luke City zul je nog twee toppers aantreffen: de freefall Tower 'Dalton Terror', die de skyline van het park domineert, en de prachtige familieachtbaan 'Calamity Mine', de enige mijntrein van de Benelux. Hoewel het volk ondertussen al wel tot deze zone is geraakt, is het hier, afhankelijk van hoe snel je tot hier bent geraakt, vrij rustig met een wachttijd die waarschijnlijk niet boven de tien minuten zal klimmen.

 

In Walibi staan er verder ook nog enkele grote attracties die de hele dag een vrij beperkte wachtrij hebben, maar wel de moeite zijn zoals het madhouse 'Paleis van de Geest' en de topspin 'Buzzsaw'. Voor de kids zijn er 2 grote kinderzone's aan beide kanten van het park en nog enkele losse kinderattracties over het hele park verspreid, zoals de Kinderachtbaan 'Coccinelle'. Houd er wel rekening mee dat volwassenen zonder kinderen op deze achtbaan niet altijd worden toegelaten!

Veel plezier in Walibi Belgium!