Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 6 Aug 13, 22:54
Share

 

Zeker niet te missen:

 

- Big Loop (Steel Looping Coaster)

- Colossos (Wooden Coaster)

- Desert Race (Launched Coaster)

- Krake (Diving Coaster)

- Schweizer Bobhan (Bobsled Coaster)

- Flug der Dämonen (Wing Coaster)

- Mountain Rafting (Rapid River)

- Wildwasserbahn  (Log Flume)

- Scream (Gyro Drop)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Heidepark is het grootste park van Noord-duitsland en biedt voor elke leeftijdsgroep een ruim assortiment aan attracties aan. Of het nu thrill, familie- of kinderattracties zijn die je zoekt, in Heidepark vind je het allemaal.

 

Het park is groot en heeft 3 ingangen: één voor de gewone gasten, één voor de hotelgasten, die minder gebruikt wordt en nog ééntje voor de gasten uit het camping-resort. De eerste grote attractie dat je tegenkomt is voor de eerste twee ingangen hetzelfde: de B&M diving coaster 'Krake', die sinds 2011 het meer van het park domineert.Wij raden alvast een ritje op de voorste rij aan. Niet veel verder lokt de nog nieuwere 'Flug der Dämonen' ook meteen veel volk. Later op de middag is het bij beide spectaculaire coasters opvallend rustiger.

 

Om verder het park in te trekken, is het geen slecht idee eerst de achterste kant van het meer te ontdekken. Al snel kom je van bij Flug der Dämonen dan uit bij het Transylvanische gebied met als toppers de freefall tower 'Scream' en de bobsleebaan 'Schweizer Bobhan'. Deze laatste wordt door fans vaak geprezen en zou de beste in zijn soort zijn. Net als alle attracties van Heidepark hebben deze exemplaren een meer dan aanvaardbare capaciteit, maar vaak moet men bij de bobsleebaan lang wachten, zeker naar de avond toe.

 

Als je verder deze richting uitgaat, sta je al vlug opnieuw tussen 2 grote coasters: de Suspended coaster 'Limit' en de multilooper 'Big Loop'. Vooral bij deze eerste staat er regelmatig een wachtrij, maar in Big Loop kun je meestal gewoon instappen. Houd er rekening mee dat dit niet de soepelste achtbanen van het park zijn!

 

Als je niet eerst naar Krake gegaan bent, is het aan te raden om samen met de grootste groep bezoekers richting de grootste baan van het park te gaan: de houten achtbaan 'Colossos'. Deze reus is vanuit heel het park zichtbaar. De woodie is momenteel de hoogste ter wereld en ook één van de beste, als we de polls elk jaar mogen geloven. De populariteit van deze attractie is dan ook ongekend, maar laat je niet afschrikken door de wachtrij, die steeds vlotjes doorschuift. Ook bij het buurtje, de launched coaster 'Desert Race', gaan de rijen meestal vrij vlot.

 

De thrill nog niet beu? Naast het hoogste punt van Colossos vind je het Maya-tal met tal van attracties die je hart sneller zullen doen slaan: een topspsin, zweefmolen, enterprise, breakdance...

 

De andere zijde van het meer focust zich vooral op families en kinderen. Enkele kinderzone's, de familieachtbaan 'Grottenblitz' en de Rapid River 'Mountain Rafting' zijn net als de grootste attracties publieksfavorieten.  Ook de flume 'Wildwasserbahn' is drukbezocht, maar net als bij de andere attracties van Heidepark gaan bij deze attracties voor het hele gezin de wachtrijen zeer vlotjes vooruit.

 

Heidepark is een park met vele toppers die je absoluut eens moet beleefd hebben, maar gelukkig gaan de rijen steeds goed vooruit. Op de meeste dagen krijg je het park op één dag gezien, maar op een tweede dag zal je je er zeker niet vervelen dankzij de hoge herhalingswaarde van de topachtbanen.  Veel plezier in Heidepark!