Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 8 Jul 13, 20:42
Share

Wat is nu de beste strategie om tijdens een bezoek aan een pretpark zoveel mogelijk attracties te doen met zo kort mogelijke wachtrijen? Het team van Pretparken.be zocht dat per park voor jullie uit en biedt schrijft ervaringen uit in aanvalsplannen. In deze korte overzichtjes kan je bijvoorbeeld terugvinden welke attracties je best het eerst (of net het laatst) op de dag doet of welke attracties je zeker niet mag missen.

 

Zeker niet te missen: 

- Oziris (Inverted Coaster)

- La Trace du Hourra (Bobsled Coaster)

- Tonnerre de Zeus (Wooden Coaster)

- Goudurix (Steel looping Coaster)

- Menhir Express (Log Flume)

- Romus et Rapidus (Rapid River)

- L’ Oxygénarium (Spinning Rapid Raft)

- Le Grand Splatch (Spillwater)

- Le Défi de César (Madhouse)

- Le Cheval de Troie (Magic Carpet)

- Le Transdemonium (ghost Castle)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Parc Astérix is na Disneyland Resort Parijs het drukst bezochte pretpark van Frankrijk. Het ligt niet erg ver van België, waardoor het makkelijk is om er een dagtrip van te maken. Het park ligt vlakbij Parijs en is, wanneer je vanuit België met de auto komt, niet te missen dankzij Oziri's, de nieuwste achtbaan van het park, die naast de autosnelweg staat.

 

Als de poorten aan het einde van de mainstreet opengaan gaan, kan je twee richtingen uit: in de richting van het Egyptisch themagebied (langs de rechterkant van het theater) of in de richting van het Griekse themagebied (langs de linkerkant van het theater) Wij raden aan om de linkerkant te kiezen, om zo als een van de eersten en met een korte wachttijd de houten achtbaan 'Tonnerre de Zeus' uit te testen. Deze achtbaan is enorm populair en lokt de hele dag veel volk. Als ruwheid niet echt je ding is, ga je het best meer vooraan zitten in de trein.

Als je een ritje op het houten beest achter de kiezen hebt, kan je over enkele bruggetjes rechtstreeks naar de Vekoma multilooper 'Goudurix'. Hier gaat meestal niet echt veel volk heen. Beide achtbanen staan bekend als vrij tot zeer ruw en zijn af te raden voor mensen met rugklachten.

 

Vanuit het themadeel van de Vikingen kan je makkelijk gaan naar het gebouw waarin zich de darkride 'Transdemonium' bevindt. Als je de ingang niet meteen vindt, is het handig om te weten dat de mond van het paarse monster niet de ingang is, maar de uitgang. De ingang bevindt zich nog voor het pleintje en leidt naar een houten brug. Het wachten is bij deze darkride dankzij de geslaagde sfeerschepping zeker geen straf, maar de wachttijd zou beperkt moeten zijn als je dit plan volgt.

Vervolg je tocht door het themadeel Parijs en laat het Egyptische themadeel, waar de wachtrijen nu naar alle waarschijnlijkheid nog hoog liggen, even links liggen. Maak ondertussen een ritje op de log flume 'Menhir Express' en de spillwater 'Le Grand Splatch', waar in de ochtend de wachtrijen niet erg lang zijn. Houd er ook rekening mee dat beide waterattracties, en dan vooral de Menhir express zeer nat zijn.

 

Ondertussen sta je weer bij de ingang van het park en zit het meeste volk meer aan de achterzijde. Gebruik dit in je voordeel en test enkele attracties aan de beginzijde van het park uit: de Madhouse 'Le Défi de César' wordt vaak de allerbeste madhouse genoemd.  Verder vind je aan de ingang van het park een rapid river, namelijk 'Romus et Rapidus'. Vaak moet je bij geen van beide attracties lang wachten.

In het Griekse themadeel vind je nog enkele geslaagde attracties voor de hele familie: het vliegend tapijt 'Le Chevale de Troie' is intenser dan je zou denken en ook de octopus 'Hydre de Lerne' is een geslaagde doch familievriendelijke thrillride. Ook de moeite waard in dit themadeel is de bescheiden maar fraai ogende familiecoaster 'Vol d'Icare', waarbij de wachtrij steeds zeer goed opschiet.

 

Dan blijven nog drie absolute must-do's over: eerstens de Bobslee-achtbaan 'La Trace du Hourra', die erg populair is en van het begin tot het einde een even lange wachttijd heeft. Bij deze attractie heb je bijna een garantie dat dit een van de langste wachtrijen van de dag gaat worden. Eén kleine troost: wanneer de vijf treinen gebruikt worden, schuift de wachtrij zeer goed op. Ook de geprezen B&M inverted coaster 'Oziris' is vanaf de opening tot sluiting voorzien van een wachtrij. Bij deze attractie kan je ervoor kiezen om de single riders line te nemen. Het nadeel van deze keuze is dan wel dat je de prachtig afgewerkte wachtrij mist.

Wachtrijen vermijden bij de spinning rapid raft 'L'Oxygenarium' tenslotte is doenbaar: zorg er gewoon voor dat je de attractie niet doet wanneer de nabijgelegen stuntshow net gedaan is. Maar ook hier schuift de rij, mocht er een zijn, zeer goed door.

 

Wanneer je sneller rond bent dan verwacht, kan je natuurlijk de overige tijd inplannen naar eigen keuze: een paar extra ritjes op je favoriete coaster, een ritje op de kleinere achtbanen of enkele minder bekende maar daarom geen slechte attracties. Zeker de boottocht 'Epidemaïs Croisière' en het rondritje 'Nationale 7' kunnen we je warm aanbevelen. Ook de shows in Parc Astérix zijn vaak meer dan de moeite: zowel vooraan in het park (de spektakelshow 'Le légion recrute') als verscholen aan de achterkant van het park (de stuntshow 'Main Basse sur la Joconde') vind je enkele parels van het showaanbod in Parc Astérix. Verder heeft het park een dolfijnenshow in het Griekse themadeel.

Wil je lekker en vooral ruim eten? Naast L’ Oxygénarium vind je het buffetrestaurant 'La Cirque' waar je voor een redelijke prijs onbeperkt kunt genieten van een heerlijk buffet. Kortom, Park Astérix is een park dat je bezocht moet hebben!