Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 23 Nov 15, 19:15
Share

Zeker niet te missen:

 

- Bobsleigh (Steel Coaster)

- Spatiale Expérience (Indoor Steel Coaster)

- Train de la Mine (Powered Coaster)

- La Rivière Cannadienne (Log Flume)

- Le Manoir Hanté (Spookhuis)

- Grizzli (Disko'Coaster)

- Air Meeting (Sky Fly)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Nigloland is geen park dat zichzelf op de pretparkkaart plaatst met vele grote en spectaculaire attracties. Dit maken ze echter goed door hun prachtige themagebieden, hun ruim familie-aanbod en de speciale, vriendelijke sfeer die er hangt. Het park is niet ideaal gelegen voor de coasterfans uit de Benelux doordat het niet vlakbij een groter park of erg dicht bij huis ligt, maar is zeker wel de moeite waard om voor dit park een ommetje te rijden. Wanneer je dit doet, zouden volgende tips moeten helpen om de wachtrijen te beperken. Houd er rekening mee dat op rustige dagen sommige attracties gesloten zijn tijdens de middag!

 

Als je langs de ruime ingang van Nigloland binnenkomt, is er geen attractie die meteen de aandacht trekt: de ingang is ruim, groen en biedt onmiddellijk toegang tot twee hoeken van het park. Hierdoor verspreidt het volk zich vrij snel, dus maak snel je keuze. Het gebied waar de stevige Thrillride 'Air Meeting' staat lokt net iets meer volk dan de rest, dus wij raden aan eerst de andere kant van het park te ontdekken. Het Canadese gebied is de hele dag vrij rustig en bezit de enige waterattractie van Nigloland: de Mack Log Flume 'la Rivière Cannadienne'. Aangezien bezoekers in geen enkele andere attractie verfrissing kunnen zoeken, raden we aan deze vroeg in de ochtend te bezoeken, wanneer de zon nog niet de kans heeft gehad het pretparkje in Dolancourt over te nemen.

 

In het Canadese themagebied vind je nog enkele toppers: de fijne Powered coaster 'Train de la Mine', een grote disko'coaster 'grizzli'. Dit zijn pure familieattracties, maar ze hebben een beperkte capaciteit. Voor de liefhebbers is er ook een schommelschip, 'le Galion Pirate'.

 

Als je naar de andere kant van het park wandelt, kom je langs het Spookhuis 'le Manoir Hanté'. Deze attractie ligt vrij dicht bij de ingang en trekt dus in het begin van de dag veel volk aan. Bezoek deze attractie dus best in de namiddag, maar ook niet wanneer het park bijna gaat sluiten.

 

Niet veel verderop ligt het dichtst bebouwde stukje van Nigloland, waar het Rock & Roll en Zwitsers themadeel elkaar ontmoeten. Het plein waar je de Schwarzkopf Octopus 'le Juke Box' en de intense, maar geprezen Mack indoorcoaster 'Spatiale Expérience' vindt, is de hele dag druk bezocht door zijn centrale ligging. De  wachtrijen blijven hier echter vrij beperkt dankzij de capaciteit van beide attracties. Enkele stappen verder kom je het Zwitserse dorp binnen, dat gedomineerd wordt door het reuzenrad 'Le Grande Roue'. Toppers die je zeker niet mag overslagen zijn hier de Mack wilde muis 'Schlitt'Express' en de Schwarzkopf familieachtbaan 'Bobhsleigh'. Voor beide attracties hoef je echter nooit écht lang aan te schuiven, en vooral bij de Bobsleigh kan je vaak direct instappen.

 

Buiten dit ruime aanbod aan grotere attracties heeft Nigloland nog tientallen attracties voor de hele familie, zoals autoritjes, een walkthrough met dino's, molens en een kinderachtbaantje. Het eten in Nigloland is overigens niet bepaald goedkoop, maar kan ook zeker niet slecht genoemd worden.

 

Veel plezier in Nigloland!