Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 12 Jun 13, 21:37
Share

Zeker niet te missen:

Cine 3D-Dynamik

Famous Jack

Gaz Express

Le Capt'ain-Bag

Le Raft

Le River Splatch

- Triops

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Hoewel Bagatelle niet ver van de Vlaamse grens ligt, is het een vrij onbekend parkje bij de Belgen. Dat is zonde, want Bagatelle is zeker een gezellig en dagvullend parkje. Wil je optimaal kunnen genieten van al de top attracties die dit park rijk is, maar wil je lange rijen vermijden? Hier zijn enkele tips!

Zoals in alle parken is het geen slecht idee om de waterattracties voor de middag uit te proberen. De Log Flume Le River Splatch is geen uitzondering op de regel, al blijven de wachtrijen hier de hele dag eerder beperkt. Dit kan niet gezegd worden over de hevige simulator Cine 3D-Dynamik. Deze attractie heeft wel een hoge capaciteit, maar als je enkele ritjes moet wachten kan de wachttijd al eenvoudig oplopen. Wees hier dus vroeg bij als je deze attractie graag gedaan wil hebben!

Via de oudste achtbaan van het park, de Soquet Minetrain Gaz Express waar er doorgaans nooit echt een lange wachtrij staat, geraak je al snel bij één van de grenzen van het park. Van de mijntrein komende heb je aan je rechterzijde nog enkele kinderattracties waar de miniflume Les Flobarts en de kinderachtbaan Spirale Express de fans én de families zeker enkele harten kunnen veroveren. De eerste heeft echter een beperkte capaciteit, maar als je er vroeg genoeg bij bent zal de wachtrij hier zeker meevallen.

De topper van Bagatelle is uiteraard de Vekoma inverted boomerang Triops, een soepele en intense variant op de boomerangs die je in Bellewaerde en Walibi vindt. Enig verschil: hier hang je namelijk onder de baan in plaats van erboven! Aangezien Bagatelle een park is dat voornamelijk op families focust, vallen de wachtrijen bij deze coaster dus zeker goed mee. Als je van Triops naar het achterste hoekje van het park wandelt, kom je op het einde van een doodlopende weg het schommelschip Le Capt'ain Bag tegen. Zelfs als je geen fan bent van het genre attractie: de omliggende zone is zo knap aangepakt dat je er zeker eens een kijkje moet gaan nemen!

Wanneer je van het schommelschip langs het meer terug naar de ingang wandelt en de andere route neemt, kom je de laatste attractie tegen die je echt gezien moet hebben: de Hafema rapid river Le Raft. Een mooi exemplaar, dat geschikt is voor de hele familie. Hoe voller het bootje gevuld is, hoe groter de kans dat je nat wordt. Dankzij de goede capaciteit is ook hier de wachtrij meestal eerder beperkt!

Naast deze toppers heeft Bagatelle nog een uitgebreid aanbod aan molens voor de hele familie en een meer dan redelijk aanbod aan kinderattracties. Daarnaast biedt het park ook enkele shows aan met dieren aan die zeker de moeite zijn, zoals de zeezoogdierenshow Hot-Ta-Ri.

Veel plezier in Bagatelle!