Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 10 Jun 13, 19:23
Share

Mer de Sable is een uniek klein park in het noorden van Frankrijk. De naam zegt het eigenlijk zelf: midden in een zandvlakte kan je dit pretpark vinden dat vooral gericht is naar families. Naast enkele grotere attracties, is er een ruim aanbod voor de kids maar met het hele gezin kan je genieten van de shows.

 

Niet te missen voor de hele familie:

- Le Tiger Express, de grootste achtbaan van het park!
- Rivière Sauvage, de rapid river met misschien wel de kleinste bootjes van alle rapids!
- Jungle des Chikapas, de enige dark ride van het park!

Niet te missen voor pretparkfans:

- Coastercounter: 2
- Volledige attractielijst

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

 

Wanneer je net voorbij de inkom bent, wordt het al snel duidelijk welke kant je eerst op moet in La Mer de Sable. Aan de linkerzijde van het park is namelijk weinig te zien, behalve de zandvlakte naar waar het park is vernoemd. De rechterzijde is een mooi bebost gebied waarin de meeste attracties geplaatst zijn: aan de ingang voornamelijk kindermolens, maar verder naar de achterkant van het park toe de grotere attracties. Zoals de populaire boomstammenbaan Cheyenne River, een extreem hoge log flume wat zeker een nat pak opleverd. Gezien de ligging van deze attractie, is het geen slecht idee om deze als eerste te doen. Neem daar dan bij dat veel mensen niet graag nat worden voor het middaguur (zeker op dagen in het begin van de lente) en je kan er al vrij zeker zijn dat de wachtrij miniem zal zijn!

Doordat je al aardig wat water kreeg te verduren, lijkt het meer dan logisch dat je je begeeft naar Rivière Sauvage, de Rapid River van het park die vlakbij de flume ligt. In veel parken kunnen dergelijke attracties veel bezoekers aan, maar de versie in Mer de Sable kan per boot slechts 4 personen vervoeren en is dus niet echt een capaciteitsmonster. Als je nog natter wil worden, dan kan je rondjes draaien in Aquasouk! Om daarna weer te drogen, kan je aanschuiven voor de grootste achtbaan van het park, de wilde muis Tiger Express. Hier staat bijna altijd een vrij lange rij, Maar vrees niet! Er wordt hier goed doorgewerkt en door de prachtige thematisering in de wachtrij heb je altijd wel wat om te bekijken! De andere achtbaan van het park is meer gericht naar het jongere publiek: een junior spinning coaster Bandidos.

 

Ondertussen ben je waarschijnlijk al min of meer in het jungle-gebied van het park na deze wilde rit. Als je het rustig aan hebt gedaan zijn de overige bezoekers van bij de ingang al goed verspreidt doorheen het park. Dit zorgt ervoor dat het aantal bezoekers aan de inkomzone eerder beperkt blijft. De toppers in deze zone zijn zonder twijfel de mooie en grappige darkride Jungle des Chikapas, waarin je met een bootje tussen de aapjes vaart. De molen Péroké is dan weer één van de meest intense attracties in het park, maar toch geschikt voor de hele familie. Ook Simoun, de voormalige Disk'o coaster van Yumble, zorgt voor de nodige thrill. 

Behalve deze toppers zijn er in Mer de Sable vele kinder- en familiemolens, een autoritje, een paardjesbaan, 3 spectaculaire shows en een heel bijzondere parktrein. Wil je eens goed tafelen? Dat kan in La Mer de Sable, waar je bij sommige restaurants zelfs onbeperkt frieten kan nemen! Zeker waar voor je geld dus!

Hoewel het attractieaanbod beperkt lijkt ten opzichte van andere parken, is er in Mer de Sable enorm veel te beleven en zijn de bestaanden attracties vaak erg uniek. Het park is zeer mooi aangekleed en vrij populair. Reken er dus maar niet op dat je dit park in enkele uurtjes gezien hebt! Wanneer je het park toch net niet de moeite vindt om naar toe te rijden, kan je het bijvoorbeeld combineren met Parc Asterix. Beide parken liggen meer op een kleine rijafstand van elkaar verwijderd.

 

Weermeter: Gevoelig (Pretpark)

Gezien er geen indoorattracties zijn, is het niet zo aangenaam om het pretpark te bezoeken in de regen. Een zandvlakte ziet er sowieso mooier uit in het zonnetje dan bij regenachtig weer. Hou dus zeker het weerbericht in de gaten om dit park te bezoeken!

 

Te onthouden

- Prijzen
- Kalender met openingsuren
- Hou het weerbericht in de gaten!
- Leuk te combineren met andere pretparken zoals Parc Astérix en Disneyland Parijs.
 

Tekst: Ignace Woinin (©2013), Sven Popelier (©2017) - Pretparken.be / Foto's: Nico Reynders, Juan Martinez - Pretparken.be