Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 23 Mei 13, 17:01
Share

Wat is nu de beste strategie om tijdens een bezoek aan een pretpark zoveel mogelijk attracties te doen met zo kort mogelijke wachtrijen? Het team van Pretparken.be zocht dat per park voor jullie uit en biedt schrijft ervaringen uit in aanvalsplannen. In deze korte overzichtjes kan je bijvoorbeeld terugvinden welke attracties je best het eerst (of net het laatst) op de dag doet of welke attracties je zeker niet mag missen.

 

Zeker niet te missen:

- Gold Rush(Steel Looping Coaster)

- Mine Train (Junior Steel Coaster)

- Ripsaw falls (Log Flume)

- Wild West Adventure (Dark ride)

- Droomboot (Swinging Looping Ship)

- Free Fall (Free Fall Tower)

- Octopus (Octopus)

- Zweef Apollo (Zweefmolen)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Vooraleer je naar Slagharen gaat, is het geen slecht idee om kortingen op te zoeken. Vaak vind je snel interessante kortingen waardoor je tot wel 50% van de inkomprijs kunt besparen. Als je een Bobbejaanland-abbonement bezit, geniet je hoe dan ook van een korting van 50% op het normale tarief.

 

Bij het betreden van het park zie je al meteen één van de twee achtbanen die Slagharen te bieden heeft. De Vekoma Rollerskater 'Mine Train' heeft bij de start van de dag meestal één van de langste wachtrijen, net als zijn buur de log flume 'Ripsaw falls'. Beide attracties laat je onmiddelijk na opening dus beter even (figuurlijk) links liggen.

 

De linkerkant van het park, waarvoor je heel de Main Street door moet stappen, is de hele dag ,maar vooral vlak na opening, heel erg rustig. Bij opening heb je dus tijd genoeg om van de nieuwe achtbaan Gold Rush te genieten. Deze topcoaster word geflankeerd door nog meer geweld voor thrillseekers. Oude maar intense opvulattracties als het loopingschip 'Droomboot' of de Troika 'Troika' maken zijn maar een klein onderdeel van het meer dan uitgebreide gamma aan thrillrides die te vinden zijn in Slagharen.

 

Hoewel de koepel van 'Wild West Adventure', een darkride met een westernsfeertje, vrij hard opvalt en zichtbaar is vanuit heel het park, is de charmante ingang van deze attractie niet zo eenvoudig te vinden. Deze darkride trekt niet bijzonder veel volk en vaak kan je hier dan ook meteen instappen.

Een andere attractie die onmiddellijk opvalt als je het park binnenkomt is de vrijevaltoren 'Free fall'. Doorgaans is het hier heel de dag vrij druk, maar het lange wachten is het zeker meer dan waard. Deze vrijevaltoren biedt meer airtime dan hogere varianten van dit type attractie, meer dan je dus eigenlijk zou verwachten! 

 

Dicht bij Free fall, aan de rechterkant van het park, vind je uiteraard nog enkele andere must do's. Een opvallend voorbeeld is de Schwarzkopf zweefmolen 'Zweef Apollo', een uniek exemplaar die maar weinig op de meer bekendere versies zoals in Bobbejaanland of Walibi lijkt, maar ook zeker de moeite is. Ook de onopvallende 'Octopus' biedt een intense en leuke rit aan voor zowel jong als oud. Niet te missen aan de rechterzijde van het park is het nieuwe themagebied 'Jules Verne Land', waar je onder andere de kletsnatte 'Expedition Nautilus' vindt, fun gegarandeerd!

 

Voor elke attractie gedaan te hebben in Slagharen, heb je in normale omstandigheden maar één dag nodig. Het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er tijdens de weekends in de zomerperiode en tijdens de schoolvakanties (zowel van Nederland als van Duitsland) het best eens druk kan worden. Dit doordat het nabijgelegen camping- en bungalowgebied dan geregeld volgeboekt is waardoor de kans op een druk park alleen maar vergroot. Plan dus zeker niet een te drukke dag in voor je bezoek aan Slagharen, want anders zijn lange wachtrijen eerder een garantie dan een uitzondering.