Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 17 Mei 13, 09:54
Share

 

Zeker niet te missen:

 

- Djengu River (Rapid River)

- Dwervelwind (Spinning coaster)

- Troy (Wooden Coaster)

- Scorpios (Schommelschip)

- Boosterbike (Launch coaster)

- Back stroke (Log Flume)

- Boomerang (Junior Steel coaster)

 

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Voor je naar Toverland gaat, is het aangeraden om eerst de site van Toverland te controleren welke attracties of delen van het park precies open zijn. In sommige delen van de winter is er bijvoorbeeld een beperkt aanbod, en kun je waarschijnlijk niet alle topattracties doen. Als je geen plopsa funcard of Bobbejaanland abbonement hebt, waar je 50% korting mee krijgt, is het geen slecht idee om online kortingen op te zoeken.

 

Eenmaal in het park aangekomen, valt direct de Vekoma junior coaster 'Boomerang' op. Dankzij zijn ligging, in de eerste hal waar je binnenkomt, is de baan vooral direct na opening en vlak voor sluiting druk bezocht. Wanneer je hier om 2 uur terugkomt, zal het waarschijnlijk heel rustig zijn voor de achtbaan, en kun je misschien blijven zitten. Bij regenachtige dagen zal er echter waarschijnlijk heel de dag een wachtrij zijn. Wil je een ritje maken op de originele en vrij unieke powered bobsled run 'Woudracer'? breng deze dan eerst een bezoekje alvorens ergens anders naartoe te gaan, aangezien de wachttijden hier naarmate de dag vordert de hoogte inschieten en niet snel verminderen. Deze attractie vind je na het funhouse rechts in de hal.

 

Vervolgens bezoek je het best de magische vallei, als die al geopend is. Deze mooie zone omvat 2 echte topattracties: wil je wachtrijen vermijden dan test je de rapid river 'Djengu River' best al snel uit, want de meeste mensen doen deze attractie, waar je wel redelijk nat in kan worden, liever wanneer de zon het hoogste staat. Na de middag zal je snel aan de wachtrij zien dat dit één van de populairste attracties van Toverland is! Wandel na je tochtje in het bootje op het gemak door naar de Spinning coaster 'Dwervelwind', maar vergeet ondertussen zeker niet de prachtige magische vallei eens te bekijken!

 

In de  2de hal van Toverland, waar je waarschijnlijk gepasseerd bent onderweg naar de Magische Vallei en als je het plan volgt de woudracer al hebt bezocht, vind je ook enkele andere topattracties. Een iets opvallendere topattractie hier is de log flume 'Back stroke', die zowel binnen als buiten drops maakt. Ook niet te missen: de launch coaster 'Boosterbike' die de eerste van zijn soort was: op deze familie-achtbaan zit je niet in een normaal treintje, maar voorover gebogen op een motor!

 

Tegen dat je al dit leuks hebt ontdekt en misschien al iets hebt gegeten in één van de vrij goedkope restaurants van Toverland, zal het gebied rond de houten achtbaan 'Troy' waarschijnlijk al geopend zijn en de grootste drukte hier al wat afgenomen. Deze achtbaan heeft vaak een zeer korte wachttijd, zelfs als hij met slechts één trein rijdt. Deze zogenaamde "woodie" is een fantastische achtbaan die het hart van menig coasterfanaat sneller doet slaan. Nabij gelegen vind je het prachtige Schommelschip 'Scorpios', dat niet alleen een superieure rit heeft tegenover de meeste in zijn soort, maar ook thematisch gezien een topper is.

 

Ben je met kleine kinderen in het park? Wees gerust, Toverland heeft ook voor de jongsten een enorm aanbod aan speeltuinen, kindermolens, het toverhuis... Tieners kunnen dan weer aan hun trekken komen in het mooie aanbod van coasters, waterattracties en stevigere, intensere attracties. Ben je het passieve pretparkgebeuren moe en wil je jezelf ook wat inspannen? Het hoogteparcours 'Survival' biedt voor jou zeker en vast een oplossing! Houd er wel rekening mee dat er door de beperkte capaciteit, hier vlug een grote wachtrij staat. Veel plezier in Toverland!