Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 12 Apr 13, 19:37
Share

<b><a href="http://pretparken.be/pretparkdeals/duinrell.asp" target="blank">Korting? Klik hier voor enkele deals! </a></b>Duinrell is vanuit heel Vlaanderen vlot bereikbaar en niet zo ver gelegen, en dus net als het nabijgelegen Drievliet een ideaal parkje als je de Belgische parken al wel gezien hebt. Het park heeft een faire inkomprijs waar je kan kiezen voor verschillende opties, inclusief of exclusief het Tikibad. Duinrell is vrij populair, niet alleen als pretpark maar dus ook als zwembad en camping, dus reken er maar op dat de kans bestaat dat het druk kan worden, vooral in de zomer.

 

Niet te missen voor de sensatiezoekers:      

- Falcon, de sensatieachtbaan van het park.
- Mad Mill, heen en weer ronddraaien en uniek in de buurt.
- Wild Wings, de enige Skyfly van de Benelux!

Niet te missen voor de hele familie:

- Dragonfly, een leuke korte familieachtbaan!
- Tikibad, het grootste glijbanenparadijs van de Benelux voor elke doelgroep!

Niet te missen voor pretparkfans:

- Coastercounter3
- Volledige attractielijst

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

De opbouw van Duinrell verschilt dusdanig van andere parken dat wanneer je het park voor de eerste keer bezoekt, het een beetje verwarrend kan zijn. De attracties liggen achteraan in het park en de eerste wegen daarheen zijn vrij smal, dus hou kleinere kinderen dicht bij jou als je ze niet in de drukte wil verliezen. Wij raden je aan om tot het uiteinde van het park te wandelen om daar eerst en vooral de alpine slides 'Rodelbanen' mee te pikken, die dankzij hun beperkte capaciteit vaak een lange wachtrij hebben. Met regenweer zijn de rodelbanen gesloten, hou hier ook rekening mee!

Als je na de rodelbanen een klein eindje terugwandelt sta je al vlug bij het drukste deel van het park, waar de meeste grote attracties staan. De achtbaanfans kunnen hier zeker aan hun trekken komen: Zowel de kinderachtbaan 'Kikkerachtbaan', de familie-achtbaan 'Dragonfly' en de loopingcoaster 'Falcon' hebben hier hun vaste stekje in Duinrell. Om de drukte te vermijden doe je het best zo snel mogelijk de twee laatst genoemde. De Kikkerachtbaan heeft meestal een kortere wachtrij.

In dezelfde zone vind je nog meer thrill. 'Mad Mill' is een populaire variant van Sledge Hammer in Bobbejaanland en je wacht voor een ritje hierop best ook niet te lang, bij de topspin 'Waterspin' blijven de wachtrijen vaak beperkter. De nieuwste thrill ride is 'Wild Wings' wat een zeer leuke attractie is, maar met beperkte capaciteit. Kies dus eerst voor deze, daarna de Mad Mill en tot slot de Waterspin.

Tussen al dit geweld vind je de enige grote waterattractie van het park: de spillwater 'Splash'. Als je het niet ziet zitten om nat te worden kan je kiezen om in een overdekt bootje te zitten, al staat hier meestal wel een langere rij.

Het andere deel van het pretpark bestaat uit kleinere attracties, mogelijks enkele shows en een heleboel sprookjes. Hier is het meestal rustiger en er zijn niet veel must do's. Dat betekent echter niet dat het zeker de moeite is om er eens rond te wandelen, vooral met kleinere kinderen. De glijbaan 'Aqua Shute' die hier staat is wel een leuke ervaring, eentje die de meestal toch flinke wachtrij waard is. Wie loop je Rick de Kikker, de mascotte van het park, tegen het lijf!

Behalve attracties heeft Duinrell ook nog een dijk van een zwembad voor de liefhebbers: het 'Tikibad' heeft een enorm aanbod aan spectaculaire glijbanen die je zeker zullen bevallen, ook al ben je niet echt een liefhebber. Vergeet dus zeker je zwembroek niet mee te brengen! Voor het zwembad kunnen de rijen van de glijbanen best lang zijn, zeker op regenachtige dagen. Laat het je echter niet tegenhouden, want ze zijn zeker het wachten waard. Af en toe ontspannen kan je doen in de Lazy River. Niet te missen glijbanen zijn Cycloon waar je eindigt in een trechter, Tyfoon waar snelheid verzekerd is, Moonlight & Starfright vol met lichtjes, watervallen... en twee van de oudere banen: Flits & Blits vol sensatie!

 

Weermeter: Gevoelig (Pretpark) / Perfect (Waterpark)

Gezien er geen indoorattracties zijn, is het niet zo aangenaam om het pretpark te bezoeken in de regen. Verschillende attracties sluiten ook zoals de Rodelbanen en bij hevige regen de coasters. Voordeel is wel dat er bijna geen bezoekers in het park zullen zijn en dus geen wachtrijen.

Gelukkig kan je dat makkelijk oplossen door op zo'n dag alleen het waterpark te bezoeken. Enkel het outdoor deel zal gesloten zijn, maar dat is op zich geen gemis. Hou er wel rekening mee dat het wellicht drukker zal zijn.

Weersverwachting
Wassenaar

 

Te onthouden

- Prijzen
- Kalender met openingsuren
- Ook bij slecht weer is er een plan b: het waterpark!
- Vergeet dus je zwemkleding niet!
- Leuk te combineren met andere pretparken of een bezoekje aan Den Haag.
 

Korting voor Duinrell? Klik hier voor de deals!
Alleen het Tikibad? Klik hier voor de deals!

Tekst: Ignace Woinin (©2013), Sven Popelier (©2017) - Pretparken.be / Foto's: Sven Popelier, Juan Martinez - Pretparken.be