Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 8 Apr 13, 14:05
Share

Wat is nu de beste strategie om tijdens een bezoek aan een pretpark zoveel mogelijk attracties te doen met zo kort mogelijke wachtrijen? Het team van Pretparken.be zocht dat per park voor jullie uit en biedt schrijft ervaringen uit in aanvalsplannen. In deze korte overzichtjes kan je bijvoorbeeld terugvinden welke attracties je best het eerst (of net het laatst) op de dag doet of welke attracties je zeker niet mag missen.

 

zeker niet te missen:        

 

-Typhoon

-SledgeHammer

-Evolution

-Oki Doki

-Indiana River

-El Paso

-Dreamcatcher

-Dizz

-El Rio

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Wanneer je Bobbejaanland bezoekt, mag je meestal verwachten dat de rijen niet te lang zijn. Op enkele dagen in de zomer en bepaalde evenement-dagen na zijn er meestal korte wachtrijen. Het park is makkelijk bereikbaar met de bus vanuit Antwerpen, Leuven en Turnhout. Als je iets verder woont, neem je beter de trein tot in Herentals. Bobbejaanland doet ook vaak kortingsacties. Inkomtickets kopen met korting is aan te raden!

Aanwezig zijn in het park voor openingstijd is aangeraden, maar geen must. Wanneer de poorten openen, is een groot deel van de attracties nog gesloten.  De loopingcoaster 'Typhoon' opent ongeveer een kwartier na park, maar hier is 's morgens dan ook de langste wachtrij te vinden. Wij raden aan om in de namiddag een ritje op de Typhoon te wagen.

Pas open vanaf 11 uur, maar ook dicht bij de ingang vind je de interactieve darkride 'El Paso Special' en de powered coaster 'Bob express'. Bij deze twee attracties staat er meestal geen bijzonder lange wachtrij en je kan een ritje hierop gerust laten liggen tot wanneer je de rest van de toppers gedaan hebt. Op warme dagen kan het bij de Log Flume 'Wildwaterbaan' wel een lange wachtrij ontstaan!

Als je de linkerkant van het meer blijft volgen, kom je direct na bob express aan de indoor flume 'Indiana River'. Hoewel deze attractie populair is, schiet de wachtrij hier goed op. Reken wel op een nat ritje, zeker als je vooraan zit! Naast deze knap gethematiseerde flume vind je de familieachtbaan 'Oki Doki', waarvan je de rit zeker niet mag onderschatten. Deze coaster is een aanrader voor jong en oud!

Om echter de langste wachtrij te vermijden loop je de 2 laatst genoemde attracties best voorbij tot aan de Suspended coaster 'Dreamcatcher'. Hier staat meestal zelfs op rustige dagen een flinke wachtrij en de ruimtes waar je door slingert zijn niet bepaald aangenaam te noemen. Als je de attractie verlaat en er staat nog steeds geen wachtrij, is het geen slecht idee nog een ritje mee te pikken!

Hoewel het Plezantste land in oppervlakte niet bijzonder groot is, zal je aan de rechterkant van het meer zeker merken dat het park een gigantisch attractieaanbod heeft. De show is elk jaar weer de moeite waard, en in het Westerndorpje vind je twee leuke klassieke rides: de wilde muisachtbaan 'Speedy Bob' en de rapid river 'El Rio', een rondrit in ronde bootjes met een duik in de draaikolk als finale! Vooral de laatste attracties beloont het lange wachten.

Als je vanaf hier terug richting inkom gaat, kom je al snel de Spinning coaster 'Dizz' tegen. Deze coaster was de nieuwigheid van 2011 en is zeker een ritje waard. Als je hier het gevoel hebt dat je moeilijk in de stoeltjes past, kan je eens proberen je benen te kruisen; meestal helpt dit en het zit ook comfortabeler. Aan de overkant vind je de indoorachtbaan 'Revolution', de achtbaan met de langste achtbaantrein ter wereld. Deze kan eng zijn voor kleinere kinderen, maar is niet erg intens en voor veel fans dé topper van Bobbejaanland!

Voor de thrillseekers is er ook een plekje in het park voorzien: het pleintje tussen de hal van Evolution en Typhoon wordt gedomineerd door de mastodont van een Frisbee 'Sledgehammer' en de Flying enterprise 'Fly Away'. Beide attracties geven een stevige rit weg!

De must do's zijn allemaal vermeld geweest, maar buiten dat heeft Bobbejaanland nog veel meer te bieden: talloze molens, een bootvaart, een outdoor-flume, een monorail, een heus Kinderland... Er is voor ieders wat wils en dat maakt van Bobbejaanland een ideaal dagje uit voor de hele familie dichtbij de deur.

De keuze voor te eten in het park is vrij beperkt, en voornamelijk fast food. houd hier zeker ook rekening mee!  Het grootste aanbod vind je in het grote zelfbedieningsrestaurant kort bij de ingang van het park (de Galerij).

 

Tekst: Ignace Woinin - Pretparken.be