Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 27 Maa 13, 20:02
Share

Zeker niet te missen: 

- Vickie: The ride (Spinning Coaster)

- Coaster (Steel Terrain coaster)

- Splash (Log Flume)

- Mega Mindy Flyer (Star Flyer)

- Bobslee (Rodelbaan)

- Karting (Karting)

- Zetellift (kabellift)

- Safari (Wildpark)

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Plopsacoo is makelijker bereikbaar met de auto vanuit Vlaanderen via Luik, maar ook met het openbaar vervoer is het mogelijk om bij het park te geraken. Vanuit Brussel kan je de trein nemen naar Luik en daar overstappen op de trein die bij Coo een halte heeft. Van het station is het nog een kleine 10 minuutjes wandelen naar het park, maar de route wijst zichzelf uit.

Het park draait met een systeem waar je kan betalen per attractie. Uiteraard kan je ook een all-in ticket krijgen. Hiermee mag je alle attracties onbeperkt doen. 

Van waar je Plopsacoo ook binnenkomt, één van de meest opvallende attracties is zeker en vast de Spinning Coaster 'Vickie: the Ride' die je sinds 2011 meeneemt op een woeste rit over het entreegebied van het parkje. Deze achtbaan is vrij populair, maar de wachttijden zijn zelden boven het halfuur. Bij de rodelbaan 'Bobslee' echter is de capaciteit een pijnpunt, maar een ritje van de berg is vrijwel altijd het wachten waard. Plan je bezoekje aan Plopsacoo best op een zonnige dag: met regenweer opent de bobslee niet. Als het dreigt te gaan regen later op de dag, is vlug enkele ritjes bobslee dus de boodschap. Een enkele ronde op deze baantjes neemt dankzij de lange liftheuvel wel de nodige tijd in beslag!

 Ook een lange ritduur vind je bij de kabellift 'Zetellift', die je tot op de top van één van de heuvels rond Plopsacoo brengt. Hoewel het op het eerste gezicht misschien saai lijkt, is dit toch wel de moeite, al is het maar om het park van boven af te kunnen bekijken.

Het middelste gedeelte van Plopsacoo, het charmante pleintje Vieux Coo, word gedomineerd door de Starflyer 'Mega Mindy Flyer'. Vanaf de 70 meter hoge top heb je een prachtig zicht op het park en de omgeving. Aan de andere kant van de plein houden we het echter een stuk lager bij de grond bij de kartbaan 'karting', waar je samen met je vrienden kan racen over het parcours. Dit is een zeer populaire attractie waar je vaak lang kan staan wachten, houd daar zeker rekening mee.

Via enkele speeltuigen, springkastelen en de doorloopweide kom je al heel snel aan de achterkant van het park. Hier vind je 2 van de oudste attracties: de log flume 'Splash' en de enige terreinachtbaan in de Benelux, 'Coaster'. Beide zitten vol verassingen aangezien je maar zeer weinig van de attracties kan zien als je er niet in zit. Tussen het parcours van de Splash vind je ook een Doolhof waarin je aan de hand van meerkeuzevragen met cijfercodes moet uitgeraken. Let op: dit is moeilijker dan het lijkt en verwacht niet de eerste 20 minuten terug uit het doolhof te komen. Laat dan ook geen kleine kinderen alleen gaan!

Plopsacoo is geen park waar je een hele dag voor nodig hebt, maar wel een park waar je je een hele dag kan bezighouden. Behalve de genoemde topattracties zijn er ook veel verschillende kinderattracties (al dan niet oude bekenden van de andere Plopsaparken zoals de konijntjes en de vliegende fietsjes), en er is ook een minigolfbaan waarvoor je niet hoeft bij te betalen (let op: je ID word gevraagd als waarborg voor de stokken en de ballen).

Plopsacoo heeft 3 restaurants, maar je kan slechts in één binnen gaan zitten. De andere 2 zijn in open lucht en slechts één daarvan is onder een zeil. We benadrukken nog eens dat je voor een optimale dag best op een zonnige dag het park bezoekt. Veel plezier!