Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 13 Maa 13, 16:16
Share

Zeker niet te missen:

-Devils Mine

-Speedsnake

-Secret Stage of Horror

-Trapper Slider

-Wild River

-Rio Grande

-Big Wheel

De strategie voor een optimaal gevulde dag

Fort Fun is en relatief klein parkje in het midden van Duitsland. Dit park is vooral interessant voor zijn geweldig abonnement. Voor minder dan 50€ kan je een volledig jaar binnen in Fort Fun + dat je voor volgende parken en voucher krijgt waar je 1 keer gratis mee binnen kunt (Walibi Holland, België, Sud-Quest, Rhône alpes, Bellewaerde Park, Park Astérix, Hellendoorn, Mer du Sable + nog enkele musea en dierentuinen.Kijk wel best eerst of dit aanbod nog geld, want dit kan van seizoen tot seizoen vernaderen. Dit gezegd zijnde kan de echte strategie beginnen.

Starten kan je het best doen met de Trapper Slider, deze ligt halfweg het park waardoor je veel dingen passeert, dat is geen ramp want de trapper slider is de meest bezochte attractie in het park. Wat dus voor wat wachttijd kan zorgen, de trapper-slider is en Alpine coaster of rodelbaan die prachtig verwerkt werd in de bossen.

Je bevindt je nu ongeveer half weg het park. De beste optie is gewoon om verder naar beneden te gaan, eens je beneden bent moet je altijd terug naar boven. Onderweg passeer je verschillende attracties. Laat deze maar links liggen en ga onmiddellijk naar de allerlaatste attractie die je tegen komt de Rocky Mountain Rally; de vernieuwde attractie van 2013. Vlak naast deze attractie vind je de Marienkaferbahn en kleine achtbaan voor de kleinste als ook enkele kleinere kinderattracties. Laat je kinderen zich hier maar uitleven, want veel meer kinderattracties ga je niet tegenkomen.

Terug naar boven, ga je richting de Vekoma achtbaan Speedsnake. Deze iets wat ruwere baan is hetzelfde type als de vroegere kurkentrekker in Bobbejaanland. Pure nostalgie dus.

Verder naar boven, het nadeel van Fort fun want zoals je wel zal merken, ligt dit park in een dal. Op de volgende halte kom je de log-flume Wild River tegen. Deze attractie heeft en leuke verassing, zeker niet overslaan. In dit gebied vind je ook enkele hevigere attracties.

Niet veel verder vind je Dark Raven en round up attractie maar dan indoor. Niet de meest spectaculaire attractie maar wel eens en ritje waard. Ook de show die plaats vindt vlak voor Dark Raven is en leuke aanvulling.

Ondertussen heb je al zicht op de Big Wheel, het reuzenrad, maar wel 1 van de leukste die er bestaan. Niet speciaal voor de rit, maar wel voor het waanzinnige uitzicht. Fantastisch!

In dezelfde richting verderlopen, brengt je terug aan de ingang, dit mooi afgewerkte gebied biedt de meeste toppers van het park aan. Het spookhuis Secret stage of horror werd vorige seizoen vernieuwd, zeker doen.

Nog 2 topper te gaan dan.  Devils Mine is eigenlijk wel verassend qua wachtrij, ja je leest het goed. De wachtrij is zeer leuk aangekleed, ook de baan mag er best zijn en je krijgt steeds 2 ritjes.

Rio Grande is de laatste echte topper van het park. Hoewel de rit niet bijzonder speciaal is, is de baan wel mooi aangekleed. Voor en nat pak moet je bij deze baan niet vrezen.

Fort fun is qua landschap fantastisch mooi en biedt een zeer goed abonnement aan. Zeker en aanrader moest je eens in de buurt zijn.

 

Tekst: Maarten Busschots

Foto: ©2011 - Fort Fun, ©2010 - Juan Martínez - Pretparken.be