Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 13 Maa 13, 07:57
Share

Zeker niet te missen:

-Formule X

-Kopermijn

-Dynamite Express

-Nautilus

-Kwal

-Zingende Stal

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Vooraleer je het park in kunt gaan, kun je de parking oprijden via twee opritten. Eén ervan komt direct uit op het "hoofdparkingplein", en één gaat langs een smal straatje naast het park met enkele parkeerplaatsjes naar de inkom. Parkeer je auto op het grote plein, om een vrij lange wandeling langs het park te voorkomen. Als je lid bent van Rollercoaster Friends is het de moeite om je lidkaart te laten zien bij de kassa, er is een redelijke kans dat je hier korting mee krijgt!

Als je graag alle attracties doet van zodra ze je tegenkomt, zul je in Drievliet een hevige start nemen. In het recent vernieuwde themagebied 'Lol Atol' vind je namelijk 3 hevigere thrillrides: durf jij de wraak van de gigantische frisbee 'Nautilus' aan? Denk je te kunnen ontsnappen uit de tentakels van de intense enterprise 'De kwal'? Of trotseer je liever de natuurkrachten in de breakdance 'Draaikolk'? Ook voor de kleinere kinderen is er in dit gezellig ingerichte themagebied rond de onderwaterwereld genoeg te beleven dankzij de grappige interactieve molen 'Vliegende Vissen' en de waterglijbanen 'Glijbaan Brigade'.

Niet veel verder in de boerderijzone vind je nog 2 must-do's. De knotsgekke interactie animatronicshow 'de Zingende Stal' en de kleine maar desondanks misselijkmakende spinning coaster 'Twistrix' zijn zo verassend en lachwekkend dat de hele familie deze zal weten te waarderen. Dit allemaal echter in de schaduw

van de échte topper van het park; de launch coaster 'Formule X' wordt door het park zelf de stilste achtbaan ter wereld genoemd, maar is heus niet voor watjes! Met slechts 2 inversies en een ritduur van nog geen 30 seconden is het niet bepaald de langste achtbaan, maar desalnietemin zeer genietbaar en voorzien van een goede portie herhalingswaarde!

Het middelste deel van het park word gedomineerd door de twee familiecoasters die we daar vinden: de Mack powered coaster 'Dynamite Express' en de Maurer Söhne wilde muis 'Kopermijn'. Beide exemplaren bieden een opvallend stevigere rit dan hun meeste soortgenoten en zijn bovendien ook mooi gethematiseerd. Slingerend onder het parcours van Dynamite Express vind je het rondritje 'El Loco', waar je langs verschillende westerndecors rijd met enkele grappige animatronics.

 Via het schommelschip 'Piratenboot' en de  Troïka 'Gold Curse' kom je al snel bij het einde van het park, waar de log flume 'Jungle River' en het spookhuis 'Spookslot' ook zeker een ritje waard zijn.

Drievliet is een vrij klein parkje, maar het heeft toch zeker genoeg te bieden om je urenlang zoet te houden. Eventueel kun je het combineren met het Tikibad, het waterpark van Duinrell, dat niet veel verder ligt en vaak tot in de avond open is. Als je echt verwacht weinig tijd door te brengen in dit gezellige familiepark, kan je het natuurlijk ook gewoon combineren met het attractiepark van Duinrell.

Meestal blijft de drukte beperkt in Drievliet en schuiven de korte rijen goed door. Als je er wilt eten, raden we je aan frietjes zonder zout te vragen, want hier durven ze nog al eens graag mee te overdrijven. Al bij al is Drievliet voor elke coasterfanaat in België een bezoekje waard, en de bescheiden topcoaster van het park is daar zeker één van de hoofdredenen voor, maar de ongelofelijk foute sfeer die in Drievliet hangt telt ook mee!

 

Tekst: Ignace Woinin - Pretparken.be:

Foto's: ©2010 - Nico Reynders - Pretparken.be