Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 7 Feb 13, 20:50
Share

Zeker niet te missen:


-Schwur des Kärnan
-Fluch Von Novgorod
-Die Schlange Von Midgard
-Nessie Superrollercoaster
-Rasender Roland
-Rio Dorado
-Wildwasserfahrt
-Die Spanische Glocke

De strategie voor een optimaal gevulde dag:
Hoewel Hansa Park niet één van de meest drukbezochte parken van Europa is, kun je er toch veel tijd verliezen in de wachtrijen. Om alles gedaan te krijgen is het een goed idee om een hele dag Hansa Park in je reisschema te plannen. Het park heeft meer te bieden dan je op het eerste zicht zou verwachten, maar helaas heeft een groot deel van de attracties een vrij beperkte capaciteit.

Al bij het inkomstplein lokken de klassieke Schwarzkopf 'Nessie Superrollercoaster' en de familiegeoriënteerde mijntrein 'Rasender Roland' veel gasten naar zich toe. Beide achtbanen hebben echter een aanvaardbare capaciteit en zijn in de middag heel wat minder bezocht dan tijdens de ochtendspits. Wij raden aan deze in de vroegere uurtjes voorbij te wandelen en eerst de linkerkant van het park te ontdekken. Met als hoofdreden de thrillride 'Die Spanische Glocke', een dijk van een attractie, maar wel eentje waar slechts 6 personen per rit kunnen plaats nemen. Je doet er goed aan één van de eerste ritjes van de dag mee te pikken!

Daarna schuif je vanzelfsprekend aan bij de hoogste coaster van het park. 'Schwur des Kärnan' heeft een indrukwekkende wachtrij, maar door een huisgemaakte vertraging op de treindoorstroom, kan de wachttijd zeker op drukke dagen langer oplopen dan wenselijk. Als de Spaanse klokken je niet veel zeggen, zou dit ook een starter kunnen zijn. Natuurlijk kan je ook opbouwen en deze achtbaan voor het laatst houden. Doorgaans zijn attracties die verder van de uitgang liggen ook tegen de avond een beetje minder druk.

Niet veel verder biedt het onschuldig ogende familiebaantje 'Die schlange Von Midgard' meer aan dan je zou denken. Behalve een ongelofelijke setting en storytelling, is dit achtbaantje pittiger dan het eruitziet. Beide zaken maken van de coaster één van de populairste attracties van het park, ééntje waarvoor het volk wat later in de dag graag een tijdje in de wachtrij voor staat! Vlakbij vind je ook de wilde muis 'Crazy Mine', die wederom vooral voor zijn fantastisch uitgewerkte thema, een must do is waar je, als het volk eenmaal verspreid is, riskeert lang te moeten wachten.

Als je het rondje rond het park afmaakt kom je via het molentje 'Barcos del Mar' uit bij de topattractie van het park, de indrukwekkend ogende Gerstlauer launch Coaster 'Fluch Von Novgorod'. Dat dit een bezoekersfavoriet is blijkt aan de meestal toch vrij lange wachtrij, maar dankzij de gedetailleerde en leuke rij is het wachten voor een ritje geen straf. Wij raden trouwens aan om bij je rondje op Novgorod- zeker de eerste keer- één van de voorste stoeltjes uit te proberen!

Nood aan wat verfrissing? Tussen de schaduwen van de bomen vind je naast Novgorod de klassieke flumeride 'Wildwasserfahrt'. Hoewel dit niet één van de grotere of recentere versies van de klassieke "boomstammetjes" is, bezorgt hij u gegarandeerd een nat pak! Nog meer verfrissing vind je trouwens niet zoveel verder bij de spillwater-attractie 'Supersplash'.

Om goed te eten hoef je in Hansa Park nooit ver te zoeken. Altijd al gedroomd om na de frietjes ook het frietbakje op te eten? In Hansa kan het, want tegenover Rasender Roland verkopen ze frietjes in eetbare frietbakjes. Als je liever een lekkere steak eet in een westerndorpje kan dat in saloon 'Last chance'.

Hansa Park is een park met een ruim aanbod, dat zowel voldoende attracties heeft voor de allerkleinsten en ook genoeg adrenalinekicks voor de jongeren. Al deze attracties en het themingniveau maken van HansaPark een echte aanrader!

Tekst: Ignace Woinin