Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 6 Feb 13, 17:38
Share

Zeker niet te missen: 
 

 • De Boomstammetjes (Log flume)
 • De Draak (Powered coaster)
 • Supersplash (Water coaster)
 • Roxflyer (Starflyer)
 • Anubis: the ride (Launch coaster)
 • Het Bos van Plop (Dark ride)
 • Rollerskater (Junior steel coaster)
 • Mayaland (Indoorarea met verschillende molens)
 • Wickie: The Battle (Splashbattle)
 • De Grote Golf (Disko'coaster)
 • Shows (Groot en klein theater)De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Als je graag wachtrijen vermijdt, dan doe je er goed aan om voldoende vroeg te vertrekken. De eerste wachtrij van de dag zou wel eens de afrit van de autostrade kunnen zijn. Op drukke dagen reikt de file voor de parking namelijk tot daar. Op tijd vertrekken is dus de boodschap. 

Een aantal attracties in Plopsaland hebben de reputatie lange wachtrijen te hebben. Het is verstandig deze eerst aan te doen tijdens de minder drukke ochtenduren. ‘De Vleermuis’ is een hangende achtbaan waarvan de capaciteit laag ligt, waardoor de wachtrij soms tot anderhalf uur oploopt. Een aanrader om vroeg te doen dus! Vlak na parkopening zijn er elke dag wel meer ervaren plopsabezoekers die deze richting uitgaan, je doet er dus goed aan om mee voorop in deze groep te lopen dat je een van de eerste ritjes kan meepakken. Niet ver zijn molentjes als 'De Kikkers' en 'De Konijntjes' zeker de moeite waard als er jonge kinderen bij zijn.

De logflume 'De Boomstammetjes' opent pas tegen 11 uur, dus de kasteelzone laat je het best links liggen tot dit uur. Wandel deze voorbij en test de nabijgelegen 'Mega Mindy Jetski' en de 'Rollerskater' uit. Twee verrassend leuke attracties, die vroeg na parkopening niet veel volk lokken maar vanaf het middaguur des te meer!

Als het weer het toelaat, is de waterachtbaan 'Supersplash' een ongelofelijk populaire attractie. Ook hier krijgt deze meer intresse van de bezoekers naarmate de zon vordert, en enkele uren na de middag zal de rij hiervoor op warme dagen dan ook wel eens één van de langere kunnen zijn. Niet ver hiervandaan vind je twee attracties voor de oudere: het schommelschip 'Piratenboot' en de spectaculaire launch coaster 'Anubis: the ride'. De wachtrijen hier blijven meestal de hele dag vrij beperkt, dus van de ruigere attracties zal je gerust meerdere keren kunnen genieten. Ook bij de panoramische zweefmolen 'Roxflyer' zijn de wachttijden meestal aan de lagere kant. Net als De Boomstammetjes opent de Roxflyer pas om 11 uur.

In de kasteelzone met de toppers 'De draak' en de eerder genoemde 'Boomstammetjes' zal de drukte meestal uitblijven, al kan het gebeuren dat de wachtrij van die laatste in de zomer volledig vol staat. Laat je niet misleiden door de wachtijdbordjes, vaak blijken ze niet volledig te kloppen en vlieg je veel sneller door de wachtrij dan dat je zou denken.

Hoe aanlokelijk de indoorzone 'Mayaland' en de prachtige darkride 'Bos van Plop' ook lijken, de grootste drukte zal hier tijdens de ochtenduren plaatsvinden. Tegen het avonduur zal de drukte in de indoorattracties terug oplopen. Rond drie uur is Mayaland echter een heel pak rustiger dan anders. 
De andere attracties van het park hebben een vrij hoge capaciteit waardoor het wachten toch nog ietwat binnen de perken blijft. 

De in 2013 geopende zone Wickieland herbergt 2 topattracties voor de hele familie: de splashbattle  'Wickie: the Battle' en de Zamperla Disko 'De Grote Golf'. Beiden zijn vrij populair, al zal vooral de rij bij de splashbattle meevallen, zeker bij minder weer. Deze zone licht achteraan in het park en bezoek je dus best vlak na opening, vlak voor sluit of als er een show bezig is.

De shows zijn beslist de moeite en daar ze met dezelfde acteurs van televisie gespeeld worden, is het voor de kinderen erg indrukwekkend. Neem zeker je fototoestel in de aanslag, want ná de show nemen de acteurs ruim de tijd om op de foto te gaan met de kinderen. 

Plopsaland de Panne heeft heel wat indrukwekkend ogende restaurants. De meesten zijn niet bepaald laag geprijsd, maar niet abnormaal duur vergeleken met andere parken. Voor diegenen die dol zijn op gefrituurd voedsel en veel honger hebben is Fred Kroket op het kermisplein een aanrader. Degenen die lekker willen eten en niet bang zijn daar wat geld aan uit te geven zijn bij de Piratengrill en meneer Spaghetti bij het juiste adres. Een kleine hap tussendoor? In de boerderijzone vind je een schattig horecapuntje, namelijk de hoeve van Big en Betsy, waar je heerlijke pannenkoeken kan eten in één van de zeldzame rustige hoekjes van het park.

Wil je alle attracties van Plopsaland gedaan hebben, dan zal je zeker een volledige dag nodig hebben. Het park is vooral geschikt voor kleinere kinderen, die nog helemaal opgaan in de sfeer van de Studio100 figuren. Maar ook oudere broers en zussen zullen zich amuseren op de verrassend pittige achtbanen en molens.

Originele tekst: Bram Faems

Aanpassing 2013: Ignace Woinin