Walynosaure (Walygator Grand-Est)

Omschrijving attractie

Vlieg rond met dinosauriërs. Net echt. Voor de pretparkbezoeker met slechte inborst heeft dit soort molens potentieel. Wanneer je jouw dino snel op en neer laat bewegen in een verder eerder lege molen, veroorzaakt dat verrassend veel instabiliteit in de rest van de attractie. Meestal zal de lokale parkmedewerker je echter terugfluiten voor je de attractie kan slopen. Het moet gezegd dat deze draaimolen nog maar een schim is van de innovatieve attractie die ze in haar openingsjaar was.

Walynosaure deelt zijn openingsjaar met dat van het park en is dus een sterkhouder uit de begindagen. Destijds opende de molen onder de naam 'Ptérofighters'. Die naam vatte de hoogtechnologische interactiviteit van die attractie volledig. In zijn gloriedagen nam een ritje op deze draaimolen immers effectief de epische proporties van een luchtgevecht aan. Bezoekers konden elkaar met een laser beschieten, waarna de geraakte gondel onder begeleiding van dramatiserende geluids- én rookeffecten helemaal naar beneden zakte. Na enkele seconden kon de getroffen passagier zich terug in het strijdgewoel wagen. In 1991 werd de interactiviteit helaas al teruggeschroefd; onder het bewind van de nieuwe Walibi-groep kon je je medepassagiers niet meer uit het luchtruim kegelen. Enkele jaren later ging ook de mogelijkheid om de gondels te laten draaien op de schop, wat een aanzienlijke besparing in het onderhoud opleverde. De naam die het gevecht evoqueerde bleef echter nog tot het park voor het eerst als Walygator opende. De gebroeders Le Douarin hernoemden de molen in 2007 met 'Walynosaure' naar hun nieuwe mascotte, terwijl de verwijzing naar de dinosauriërs behouden bleef.

De attractie maakt jammer genoeg geen deel uit van de dinosaurus-zone die het park in 2015 uit de hoed toverde. De tot Dino Raft omgebouwde rapid river en de Italiaanse fietsenmolen Dino Bike liggen aan de andere kant van het park en het management vond het niet nodig de oude molen ten behoeve van de thematische samenhang te verplaatsen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Telecombat
Model: Telecombat
Opening: 1989
Minimum lengte zonder begeleiding: 85cm

Foto's