Waly Boat (Walygator Grand-Est)

Omschrijving attractie

Een boottochtje zonder al te veel golven, met uitzicht op de parkmascotte. Wie inscheept op deze attractie is vertrokken voor liefst 25 minuten op het grote meer van het park. De combinatie met de weinig wervelende decors is mogelijk een reden voor de beperkte populariteit van de attractie. Gezien de boottocht al sinds opening in het park te vinden is kende hij verschillende aankledingen. Tijdens een van die herwerkingen kreeg de attractie zelfs een Belgisch tintje.

SMURFENEPOQUE
De rondvaart is nochtans een van de attracties die reeds vanaf de opening van het park meedraaien. Oorspronkelijk telde ze 22 boten en was ze zoals vele attracties uit het openingsjaar van het park gethematiseerd naar de smurfen én Europa. Elke boot had een dakzijl in de kleuren van de vlag van een van de destijds 11 lidstaten. Per lidstaat waren er dus 2 boten voorzien. Het smurfigste aspect van de rondvaart was het smurfendorp waar de boten langsvaarden. Dat was te vinden op een eiland in het meer en bevatte verschillende versies van de blauwe figuurtjes, waarbij sommige ook bewegende elementen hadden. De vaartocht passeerde ook langs twee bruggen. Op een een houten brug waren opnieuw smurfen te vinden, terwijl een tweede stenen exemplaar smurfenvrij bleef. Een restant van het smurfenthema kon je nog lang zien in de grot die de draak Balthazar huisvestte. Wanneer je daar met je boot voorbij kwam spuwde de animatronic water.


PIRATENEPOQUE
Toen de licentie voor de smurfen verviel, veranderde ook het thema van de attractie. Het toenmalige Walibi Lorraine koos voor een piratenthema met aangepaste decors. Onder het bewind van de gebroeders Le Douarin werden in dat thema extra scènes toegevoegd zoals een kanon en een in twee gebroken schip. De broers installeerden ook een fontein aan de kant van muziekmolen 'Maestro' en zorgden zelfs voor een volledige renovatie van de boten tijdens de winterstop van 2007-2008. Daarbij werd het aantal boten tevens teruggebracht van 22 naar 12. De vernieuwde boottocht heropende als 'Waly Boat', maar de decors bleven echter te statisch om de attractie populair te maken bij het publiek.

WERELDREISEPOQUE
Met het aantreden van Jacqueline Lejeune werd de rondvaart opnieuw onder handen genomen. Haar equippe voerde in het winterseizoen van 2013-2014 het piratenthema af en koos in de plaats voor een wereldreis voor de mascotte. Het Belgische decoratiebedrijf Giant stond in voor de aankleding van de vernieuwde attractie. Waly en zijn zusje Waka bezoeken daarbij verschillende landen. De verenigde staten, Mexico, Hawaii, Australië, China, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk zijn de vertegenwoordigde landen. Het Afrikaanse continent wordt ook vertegenwoordigd, zonder dat daarbij een specifiek land werd uitgekozen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rondvaart
Model: Tow Boat Ride
Opening: 1989
Topsnelheid: 1 km/u
Ritduur: 25:00
Aantal voertuigen: 12 boten met 12 passagiers per boot
Maximum capaciteit: 300 p/u
Minimum lengte: 80cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's