Holiday Park

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bob Van Dyck.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bob via Bob@pretparken.be.

Attractie: Superwirbel Terug naar lijst


Omschrijving

Deze corkscrew coaster herken je misschien nog als Tornado van in Walibi. Het is een klassiek ontwerp van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, dat 2 zogenaamde corkscrews heeft. De achtbaan staat al in het park sinds 1979 en heeft al meer dan 30 miljoen bezoekers door de 23 meter hoge draaiingen gestuurd.

Deze achtbaan sloot voorgoed in 2013. De typische Corckscrew inversie werd later gebruikt als ingang voor een nieuw gebied bij de achtbaan Sky Scream.

WETENSWAARDIGHEID
  • Superwirbel viel ten prooi aan marathonsessies. In 1982 bleef de Amerikaanse Richard Rodriguez 368 uur lang zitten in de achtbaan. De man vulde zijn leven met het halen van achtbaanrecords en zou later ook bij Expedition Geforce marathons uitzitten. In 2003 combineerde bij Superwirbel en Geforce om zijn record terug te kapen van Japanners die dat na een wisseling van de regels van hem hadden afgesnoept. Hij bleef 49 dagen en nachten zitten waarbij hij Geforce overdag bereed en Superwirbel 's nachts, door onderbrekingen van technische aard erkent guinness slechts 109 uur van die poging. In het Engelse Blackpool Pleasure Beach moesten Big Dipper en Big One de man al meermaals langdurig dulden.

Specificaties

Type attractie: Inversie-achtbaan
Model: Corkscrew with Bayernkurve
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1979
Gesloten: 2013
Speciale elementen: 2 corkscrews

Foto's