Rápidos de Argos (Terra Mítica)

Omschrijving attractie

Rápidos de Argos verwijst naar het verhaal van Jason en de Argonauten uit de Griekse mythologie. Wie dit verhaal opzoekt op Wikipedia zal merken dat het een lang en enigszins complex verhaal betreft, dat niet eenvoudig in een paar regels is samen te vatten. Een bescheiden poging gaat als volgt...

Jason was de zoon van koning Aeson die regeerde over Iolkos, het Griekse vasteland. Hij zou dus troonopvolger worden, ware het niet dat nog voor zijn geboorte de halfbroer Pelias zijn broer Aeson afzette en opsloot. Bij de geboorte van Jason besloot zijn moeder hem weg te brengen en te laten opvoeden door anderen uit vrees dat Pelias hem iets zou aandoen.
Na 20 jaar trok Jason naar zijn geboortestad om Pelias te confronteren en de troon op te eisen. Koning Pelias antwoordde, dat hij afstand zou doen als Jason het Gulden Vlies terug zou halen van het koninkrijk Kolchis. Het hangt aan een boom, bewaakt door een draak die nooit slaapt. Alleen een sterk en moedig man kon het Vlies terugbrengen. Pelias was zeker dat niemand deze gevaarlijke reis zou overleven. Jason aanvaardde de opdracht die hij als een avontuur en een uitdaging zag. Jason vroeg toen aan Argos, een groot scheepsbouwer, om een schip te bouwen met 50 roeispanen. Het schip werd Argo genoemd ter ere van zijn schepper. Vervolgens werden 50 vrijwilligers gerecruteerd, zgn argonauten (heb je hem ;-)?).
Wat dan volgt is een avontuur van meerdere jaren dat Jason en zijn argonauten op verschillende eilanden en kuststreken brengt. Uiteindelijk bemachtigd Jason het Gulden Vlies én de troon.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rapid River
Bouwer:
Intamin AG
Opening: 2000

Foto's