La Furia de Tritón (Terra Mítica)

Omschrijving attractie

La Furia de Tritón is ongetwijfeld één van de topattracties in Terra Mítica en één van de mooiste en beste splashattracties in Europa.

De woede van Triton refereert naar de Griekse mythologie ten tijde van de Kretenzers en Myceners waar Triton, zoon van de zeegod Poseidon, als koning van de zee de golven kon bedaren of net kon doen opzwepen met behulp van zijn schelpenhoorn. Triton is half mens, half vis, met andere woorden een meerman. Hij hield ervan om met zijn vierspan van paarden en zeemonsters naar het zeeoppervlak te gaan om over de golven te rijden.

La Furia de Tritón behoort dus tot de caterogie splash-attractie. De layout en theming van deze splash-attracties is vaak erg eenvoudig en sober. Meestal ga je simpelweg naar omhoog, volgt de drop en vaar je terug het station binnen. Enkele parken hebben van hun splash een volwaardige attractie gemaakt met een lang parcours, vaak ook 2 drops en tot slot ook een prachtige inkleding. Dit is ook het geval voor Terra Mítica. Het is hier zelfs de beste van 3 waterattracties, een absolute must-do dus, zeker bij heel warm weer.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Shoot-the-Chute
Bouwer:
Intamin AG
Opening: 2000
Speciale elementen: 2 drops

Foto's