Efteling Grand Hotel (Efteling)

Omschrijving attractie

Het Efteling Grand Hotel zal bij zijn opening het grootste hotel van de Efteling zijn. Verspreid over zeven verdiepingen vind je er 143 kamers met afgerond 700 bedden. Eten kan in een van de twee restaurants, waar je zowel binnen, in de serre als op het terras kan plaatsnemen. Het hotel bevat tevens een spa-afdeling, zwembad en twee souvenirwinkels. Anders dan het efteling hotel of Bosrijk en Het loonsche land is het Efteling Grand Hotel het enige dat zich binnen de parkgrenzen bevindt. Langs de ene zijde heb je zo uitzicht over het sprookjesbos, terwijl de andere zijde uitkijkt over de vonderplas met fonteinenshow Aquanura en de weerspiegeling van Fata Morgana.

Voor het ontwerp werd gekeken naar de omliggende gebouwen, zodat het gebouw aansluit bij het bestaande plein. Tegelijkertijd brengt het door zijn aanzienlijke proporties een hele nieuwe dynamiek naar het inkomplein. De architectuur verwijst naar de rijke historie van de Efteling. Een van de visuele blikvangers is de reusachtige klok met slinger die door een centrale 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog zwaait, waarlangs bezoekers straks het park betreden. De dakconstructie telt zeven torens en wordt uitgevoerd in groen geoxideerd koper. De zuidelijk gelegen vleugel beschikt over een koninklijk aandoende serre die zich uitstrekt over twee verdiepingen.

Efteling kondigde haar grootste hotel pal naast de parkingang aan bij haar zeventigjarig jubileum, gelijktijdig met de sloop van het Spookslot. Achteraf gezien betreurde het management die wijze van communiceren.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Parkhotel
Opening: 2024

Foto's