l'Aérølaf (Parc Astérix)

Omschrijving attractie

L'Aérølaf is een Panoramische bar die Parc Astérix in augustus 2018 aan het aanbod toevoegde. De attractie is te vinden in de vikingzone van het park en kreeg dan ook een bijpassende aankleding. De vikinghelm met een doorsnede van 6 meter die als een koepel boven de zitplaatsen is bevestigt gaat met de meeste aandacht lopen, maar ook de elegante spiraalvormige torenconstructie werd in een vikingkleedje uitgevoerd.

Wie wil genieten van het uitzicht kiest vooraf op de begane grond een drankje uit. L'aerølaf is dus op die manier een betaalattractie. Bij opening van de attractie vroeg men €7,90 voor een biertje, €8,10 voor een Virgin Mojito en €9,10 voor een Alcoholische cocktail als Apérol Spritz. Gezien prijzen zelden in steen gebeiteld blijken, is het interessant om ter plaatse na te gaan hoeveel ze inmiddels van dat startbedrag afwijken.
Wanneer maximaal 16 pasagiers hebben plaatsgenomen, stijgt de gondel langzaam draaiend naar het hoogste punt op 35 meter. Van daaruit kan je met een spectaculair zicht op het park en zijn omliggende bossen genieten van je drankje. Na tien minuten komt de gondel terug naar beneden, wie zijn drankje nog niet opheeft mag het ook na het verlaten van de bar nog verder uitdrinken.

Een gelijkaardig concept verscheen vijf jaar eerder in het Franse Futuroscope dat sinds 2011 eveneens door moederbedrijf Compagnie des Alpes wordt beheerd. Futuroscope kreeg destijds de wereldprimeur en nam voor die gelegenheid de catalogusnaam over. De toren werd er iets abstracter vormgegeven en heeft een lagere capaciteit. Beide torens werden opgeleverd door het Franse Aérophile SAS.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Uitkijktoren
Model: Aerobar
Opening: 2018
Hoogte: 35 meter
Ritduur: 10:00
Aantal voertuigen: 16 zitplaatsen 
Minimum lengte: 120cm

Foto's