Krampus expedition (Nigloland) Nieuw 2021

Omschrijving attractie

Krampus expedition is een spectaculaire watercoaster achteraan het park. Aansluitend bij het bergenthema van buurachtbaan Alpina Blitz ging het park ook voor haar nieuwigheid van 2021 de mosterd in de bergen halen. In sagen en legende blijkt daar een beestachtig wezen rond te waren met de naam Krampus. Het is een demon die menselijke elementen combineert met een zwarte vacht en schapenhorens. In analogie met zwarte piet in onze contreien wordt hij in verband gebracht met Sint-Nicolaas. Wanneer de goedheilige man kinderen beloont voor hun goed gedrag vergast Krampus de stoute kinderen op hun straf in de nacht van vijf december. Men verkleed zich in de eerste weken van december zelf als Krampus en hoopt zo en met veel kabaal de echte Krampus af te schrikken. Bezoekers die inschepen op de watercoaster trekken bijgevolg op expeditie om het gedrocht te gaan zoeken. De verschrikkelijke Krampus zal echter enkel als een statisch decor worden toegevoegd aan de coaster, net voor de splash die kenmerkend is voor het attractietype. Nigloland wil de focus op het avontuur van de ontdekkingsreis houden, eerder dan op de griezeligheid van de hoofdrolspeler, jonge kinderen wil het park immers geen jeugdtrauma's bezorgen.
In de promotiecampagne rond de attractie werd dit thematisch element sterk uitgespeeld met een paar stijlvolle youtube-filmpjes die fans en potentiële bezoekers alvast dienden warm te maken voor de op handen zijnde nieuwigheid.

Het park koos voor een laad-systeem met een transfertrack, waardoor boten op een efficiëntere manier geladen kunnen worden in het station. Die techniek levert in theorie een capaciteitswinst op van 250 personen per uur. Met zes boten met ruimte voor telkens 8 passagiers komt de totale capaciteit zo neer op 850 personen per uur. Een deel van de layout werd ontworpen met het oog op de passage van vrachtwagens.

Nigloland broedde al langer op een extra waterattractie aan die kant van het park. Het idee voor deze attractie werd uiteindelijk concreet gemaakt zodra de vorige grote nieuwigheid (Donjon de l'extrème) geopend was. Maar eigenlijk wilde de directie al sinds de opening van Europa-parks Poseidon in 2000 een dergelijke attractie in het eigen park. In eerste instantie stond een verticale lift en een achterwaarts gedeelte op het verlanglijstje, maar dat bleek uiteindelijk niet haalbaar.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Water Coaster
Opening: 2021
Hoogte: 28 meter
Lengte: 600 meter
G-Krachten: 3,5 G
Ritduur: 4:00
Aantal voertuigen: 6 boten met 8 passagiers per boot
Maximum capaciteit: 850 personen per uur
Speciale elementen: Twisted airtime hill, tunnel, airtime hill, splash
Minimum lengte: 110cm

Foto's