Legendia

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: Dragon Temple Terug naar lijst


Omschrijving

De gondel van deze attractie beweegt zich heen en weer zwaaiend naar zijn hoogste punt waarna verschillende volledige toertjes volgen. Doordat je loodrecht op die draaibeweging zit bieden beugel en rugleuning geen steun om je op je plaats te houden. Zorg dus dat je steeds met twee een bankje vult wanneer je aan boord gaat, anders doen de krachten van de drakentempel je heel de tijd van de ene naar de andere kant schuiven. Zelfs je schrap zetten kan in dat geval maar zelden soelaas bieden.

'Dragon Temple' is een omgebouwde versie van de iconische Rainbow uit de stal van het Duitse Huss. Het attractietype was razend populair in de vorige eeuw en er waren heel wat parken die er eentje hadden. Ook Bobbejaanland had vroeger zo'n attractie. Op de gondel zijn de zitplaatsen verdeeld over drie rijen: de eerste rij telt twee keer twee zitplaatsen, de tweede rij telt twee keer drie zitplaatsen en de laatste rij loopt volledig door met de overige zitplaatsen. In 2008 zorgde een dramatisch ongeluk met het attractietype in het Zweedse Liseberg echter voor een golf van verwijderde exemplaren in andere Europese parken. Gezien de fabrikant de attractie inmiddels ook niet meer produceert, is onderhoud ook een moeilijke en kostelijke zaak. Legendia is tegenwoordig één van de weinige plaatsen waar je nog een ritje kan meepikken op deze klassieker uit de jaren 80 en 90.

Legendia opende in 2016 nog vijf andere attracties van enige betekenis: De waterattractie 'Diamond River', de kindermolen 'Sailor Academy', de oldtimerbaan 'Magical Postal Service', en het piratenschip 'Magical Lake Expedition'. Enkel de tweede attractie uit die opsomming was géén tweedehandsje was van het failliete Deense park Sommerland Syd.
Must-do attractie

Specificaties

Type attractie: Rainbow
Model: Rainbow
Bouwer:
Huss
Opening: 2007
Hoogte: 26 meter
Aantal voertuigen: 16 zitplaatsen met 2 passagiers per zitplaats
Maximum capaciteit: 720 personen per uur
Minimum lengte: 130cm

Foto's