Looping Star (Bobbejaanland)

Omschrijving attractie

Looping Star was tot zijn sluiting in 2003 hét icoon van Bobbejaanland. De attractie was voor velen onvervangbaar, maar tijdens zijn laatste openingsjaar was het meer dan duidelijk geworden dat de attractie te oud begon werd en dringend nood had aan een opsmuk.

Jacky Schoepen, toenmalig eigenaar van het park, gaf aan de vele fans van Looping Star de hoop dat de attractie na de afbraak nog een revisie zou krijgen. Al vlug na de afbraak werd het echter duidelijk het praktisch onhaalbaar was om de attractie nog in zijn glorie te herstellen. Heel wat elementen van de attractie waren doorheen de jaren vergroeid met de attractie, waardoor de opbouw van de baan vrijwel onmogelijk waren... ook na de revisie.

Het evenement ‘Requiem for a Coaster’, dat een week voor winterstop 2003-2004 plaatsvond in Bobbejaanland, was dan ook een gepast gebaar om definitief vaarwel te zeggen aan deze attractie. Eén jaar later opende Typhoon op dezelfde locatie. De looping van deze laatst genoemde staat op ongeveer dezelfde locatie als waar de looping van de Looping meer dan 20 jaar gestaan heeft.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Steel Looping Coaster
Bouwer:
Schwarzkopf
Opening: 1978
Gesloten: 2003

Foto's