Baron 1898 (Efteling)

Omschrijving attractie

Baron 1898 is de nieuwste achtbaan in de Efteling. Deze stalen achtbaan werd gemaakt door het Zwitserse bedrijf B&M, dat bekend staat om zijn producten van topkwaliteit. Elk aspect van de rit werd tot in de kleinste details uitgewerkt door de Efteling, zodat deze stoere coaster naadloos aansluit bij de rest van het sprookjesachtige park.

Het begint al met de wachtrij, die na een standaardmeandering overvloeit in een heuse walkthrough met twee voorshows. De eerste verteld over Gustave Hooghmoed, de mijnbaron, en zijn mijn. Tenminste, totdat de Witte Wieven de presentatie onderbreken met een waarschuwing niet verder te gaan. Vervolgens is er de tweede voorshow, waar je oog in oog staat met de Baron zelf, een geavanceerde Animatronic met de stem van Paul van Gorcum (die ook Gargamel en moppersmurf een stem gaf).

De echte rit begint na een derde voorshow, waar je kunt zien hoe de Witte Wieven de machinerie saboteren. Na een laatste kreet - Hoogmoed komt voor den val! - word je naar boven gehesen per 18 man. Na eventjes boven de drop stil te hangen, val je bijna 40 meter recht naar beneden een tunnel in.

Na de tunnel volgen twee inversies, respectievelijk een Immelman en een Zero-G Roll. Een helix, airtimeheuvel en een bochtje later sta je alweer in de eindrem. Echt lang is de baan niet, maar het totaalplaatje maakt het een topper binnen de Dive Coaster-categorie.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Duikachtbaan
Model: Dive Coaster
Opening: 2015
Hoogte: 38 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 2

Foto's