Südseewellen (Walygator Grand-Est)

Omschrijving attractie

Nog meer golfplezier uit de Caraïben! 'Südseewellen' betekent letterlijk 'Zuidzeegolven'. De term Südsee slaagt meestal op het zuidelijke deel van de Stille oceaan een regio waarbinnen de levenswijze vaak geïdealiseerd wordt. Er gaat een verhaal de ronde dat deze benaming in de 16e eeuw werd gegeven door Vasco Núñez de Balboa, een Spaanse conquistador. Vasco was de eerste Europeaan die vanuit de Atlantische oceaan een schip door de panama-engte naar de Stille oceaan loodste. Hij zou voor men deze 'nieuwe' oceaan vanuit het schip kon zien, zijn bemanning gevraagd hebben het dek te verlaten zodat hij de eerste Europeaan was die de oceaan zou zien.

Südseewellen was een redelijk unieke attractie. De molen was te vinden in de catalogus van attractiebouwer Schwarzkopf onder de naam 'Orbiter'. Het was een van de laatste molens van dit type dat nog in bedrijf was. Eerder ging een broertje dat op de Duitse kermissen rondreisde onder de naam 'le Maximum Speed' nog met pensioen. Van die molen werden de onderdelen apart verkocht. Ook Südseewellen was lange tijd op de kermis te vinden en kende daarbij een hele reeks eigenaars. De famille Hohmann was de eerste eigenaar, ze hield de attractie tussen 1984 en 1990. De familie Grünberg kocht de molen over in 1991 en verkocht hem amper een jaar later alweer door aan de familie Ruoff. Zij hielden de attractie tot 2002. Na een lange periode van opslag kwam Südseewellen in de handen van de uitbaters van het park terecht.

De attractie deed samen met Krinoline zijn intrede toen de broers Le Douarin het park bestierden. Veel van de kermisattracties die zij aan het park toevoegden zouden later verdwijnen. De esthetiek die bij dat soort attracties hoort wordt vaak geassocieerd met een lagere kwaliteit, waardoor het latere management ze liever kwijt dan rijk was. Na het seizoen van 2019 viel ook Südseewellen deze eer te beurt.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Hangende rups
Model: Orbiter
Opening: 2011
Gesloten: 2019
Aantal voertuigen: 20 gondels met 2 passagiers per gondel
Minimum lengte: 92cm

Foto's