La Mer de Sable

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Jonas Claes.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Jonas via jonas@pretparken.be.

Attractie: Tiger Express Terug naar lijst


Omschrijving

Hoewel het een standaard wilde muis betreft, vond La Mer de Sable het toch de moeite om een verhaal te bedenken rond deze coaster.

M. Tiger Lee, een Chinese immigrant, werkte eerst als spoorwegarbeider verscheidene jaren in het westen van de Verenigde Staten. Wanneer hij uiteindelijk voldoende dollars heeft verdiend, realiseerde hij zijn grote droom : een eigen winkel. Tiger Express groeide uit tot de groothandel in de regio waar men terecht kon voor kledij, wapens, alcohol, dynamiet en zoveel meer.

Hij doktert een geweldig systeem van wagonnetjes op rails uit, gestoeld op zijn ervaring als spoorwegarbeider. Met dit systeem kan hij snel het hele Westen bevoorraden met zijn waren. De kleurrijke en snelle wagentjes rijdend op hoge rode kolommen, spreekt ook de kinderen aan die dromen om eens dat snelheidsgevoel te mogen ervaren in die wagentjes.

De nieuwe attractie van La Mer de Sable is niet 'nieuw'. Onder de naam Flying Dutchman Goldmine stond deze achtbaan eerder in het Nederlandse attractiepark Walibi Holland (het voormalige Walibi World) een ritje op de achtbaan met zijn snelle korte bochten. Toen en nu nog staat deze muis bekend als een zeer wild exemplaar.
Must-do attractie

Specificaties

Type attractie: Wildemuisachtbaan
Model: Wild Mouse
Bouwer:
Mack Rides
Opening: 2011
Hoogte: 15 meter
Lengte: 370 meter
Topsnelheid: 50 km/u
Aantal inversies: 0
Aantal voertuigen: Onbekend aantal treinen met 4 passagiers per trein
Minimum lengte: 120cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's