Planetarium (Magicland)

Omschrijving attractie

"Planetarium"... met deze naam wordt eigenlijk al meteen weggegeven wat we mogen verwachten, of zo zou je toch denken...

Het gaat om een 360° cinemazaal waarbij de zetels naar achteren hellen en je tijdens de voorstelling een film te zien krijgt die geprojecteerd wordt op een koepelvormig plafond. In principe is de film zo samengesteld dat je een 360°-beeld krijgt. Een apart type van cinema, heel speciaal, en zeker de moeite waard. Echter, Rainbow Magicland heeft de ietwat vreemde keuze gemaakt om dit als 4D-cinema te gebruiken, maar zonder de film hiertoe aan te passen. Er wordt dus geen 360°-projectie getoond, maar een rechthoekig beeld op een bol plafond geprojecteerd. Een misser van formaat en een spijtige zaak! Hopelijk wordt er in de toekomst gekozen voor een film die in dit type cinema thuishoort en zorgt voor de unieke beleving die het hoort te bezorgen.

Na 2 seizoenen Turtle Vision op het programma, presenteerde Rainbow Magicland een splinternieuwe film die best wel pastte bij dit park: Gladiatori di Roma. In het najaar van 2012 kwam deze Italiaanse animatiefilm uit in de bioscoop. Hiervan werd een kortfilm gemaakt om als 4D te gebruiken in het pretpark. De film vertelt het verhaal van Timo, die als wees is opgegroeid in het oude Rome, op een bepaald ogenblik gladiator wordt en nu in het Colosseum zal strijden voor z'n leven.

Na 2 seizoenen Gladiatori di Roma acht het park de tijd rijp om opnieuw van film te veranderen. Le Petit Prince maakt net als in andere Europese parken z'n opwachting. Het is als 4D-film zeker één van de betere filmen met leuke effecten en voldoende lang qua tijdsduur.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: 4D film
Opening: 2011
Gesloten: 2019

Foto's