Sheriff Academy (Walygator Grand-Est)

Omschrijving attractie

Schietlessen waarbij je jezelf enkel pijn kan doen door van je paard te vallen. De bedoeling van deze attractie is dat je plaats neemt op een paardje, dat kan bewegen. Je schiet op een groot scherm. Leuk aan dit soort attracties is dat je zelf het verloop van het spel bepaald. Schiet je goed dan krijg je veel punten en wie weet verschijn jij wel als de beste op het eindscherm!

Walygator voegde deze attractie toe in 2009 onder het bewind van de gebroeders Le Douarin. Het is dezelfde soort attractie als Desperado City, een attractie die vroeger ook in Bobbejaanland stond. Ook het Franse Fraispertuis City voegde met Ciné Desperados 3D een exemplaar toe. Beide attracties werden mee ontworpen door het Belgische bedrijf Alterface dat zijn wortels heeft in de "Université catholique de Louvain (Louvain-la-Neuve)". Na jaren van Europees onderzoek in de wereld van Telecommunicatie en Remote Sensing, ging de groep in 2001 de zakenwereld in. Het was met dit soort interactieve schietattracties dat het bedrijf zijn plaats veroverde als leverancier in de pretparkwereld.

De interactieve schietattractie stond al meerdere keren centraal in een herwerking van de decors van de omliggende zone. Bij haar opening maakte ze deel uit van het een jaar eerder vernieuwde 'Bubble Gum City' waarbij restanten van het oorspronkelijke smurfendorp werden opgekalefaterd tot iets wat kon doorgaan als het resultaat van kruisbestuiving tussen 'smurfendorp', 'steampunk' en een trashy variant op 'industrieel'. In 2016 creëerde men op deze plaats een meer klassieke zone rond het wilde westen. Het schiet-aspect was daarbij meer op zijn plaats.

Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Interactief theater
Model: Interactive Theatre
Opening: 2009
Aantal voertuigen: 32 zitplaatsen 
Maximum capaciteit: 364 p/u
Minimum lengte: 110cm

Foto's