Tranan (Skara Sommarland)

Omschrijving attractie

Tranan is een unieke achtbaan in pretparkland. Het was de eerste - en nog steeds enige - Free Fly Coaster van S&S. Bij dit type achtbaan zitten de passagiers niet boven de rails, maar nemen ze achter elkaar plaats op twee banken aan de zijkant van het spoor. Het leuke hierbij is dat deze banken vrij kunnen roteren rond hun eigen as, waardoor ze mee bewegen in de bochten. Wanneer de baan een inversie lijkt te maken, wisselen de twee banken gewoon van kant (links wordt rechts en omgekeerd), zodat de inzittenden zelf nooit over de kop gaan. Dit zorgt voor een leuk en verrassend effect.

De naam van de achtbaan verwijst naar kraanvogels. De wagentjes zijn dan ook aangekleed in het thema van deze diersoort. Tof detail is dat elke kraanvogel anders is. Dat geldt ook voor de ritervaring links en rechts van de baan. Het loont zeker de moeite om deze achtbaan aan beide zijden van het spoor uit te proberen om een volledig beeld te krijgen van waartoe deze attractie allemaal in staat is!

Met Tranan is Skara Sommarland niet aan zijn proefstuk toe wat betreft bijzondere en unieke achtbanen. Van 1988 tot 1994 was hier namelijk Stand Up, de eerste staande achtbaan van Europa, terug te vinden.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Suspended Coaster
Bouwer:
S&S
Opening: 2009
Hoogte: 20 meter
Lengte: 500 meter
Topsnelheid: 40 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 2.5 G
Ritduur: 1.00
Aantal voertuigen: 4 voertuigen met 8 passagiers per voertuig

Foto's