Kinderspoor (Efteling)

Omschrijving attractie

In 1954 worden er in de piepjonge Efteling heel wat nieuwe attracties aan de bezoekers gepresenteerd. De Traptreintjes was één van die toevoegingen. Het park gaf elk treintje een vogelnaam als Valk, Reiger en Arend. De kinderen trapten vlot door een ruïne en een grot, over een aantal bruggetjes en een spoorovergang. Door de populariteit van de attractie, en de daarmee gepaard gaande wachtrijen, vulde men het aantal locomotieven reeds het volgende seizoen aan tot 21 stuks.
De attractie bleef erg populair maar werd steeds verder in een hoekje gedrumd door de grotere en nieuwere attracties. Door het 'Volk van Laaf' werd de attractie bijna volledig aan het oog onttrokken. Toch is de Efteling deze attractie nooit vergeten, en verplaatste men het 'Kinderspoor' in 2000 naar een goed zichtbare plaats naast het meer.

Het 'Kinderspoor' is een familieattractie die klein bier lijkt tegenover de grote sensaties die de Efteling biedt. Toch is het een attractie die wat ons betref niet overgeslagen mag worden wanneer je het park met kinderen bezoekt. Al was het maar om een traditie aan de volgende generaties door te geven.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rondrit
Opening: 1954
Speciale elementen: Treintjes op een spoor waarbij je zelf moet trappen

Foto's