Plopsa Coo

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bert Van Staeyen.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bert via bert.vs@pretparken.be.

Attractie: De Smurfer Terug naar lijst


Omschrijving

Deze achtbaan bevindt zich in de natuur, tussen de bomen. Eerst wandel je door de hal waarna je plaats kan nemen in de achtbaan. In deze attractie kan je met twee personen achter elkaar zitten. Eens de achtbaan is vertrokken zie je al direct langs beide kanten figuren staan die je tijdens heel de rit kan spotten. Het treintje neemt je mee de helling op en gaat daarna een leuke afdaling tegemoet. De achtbaan zelf is laag tegen de grond gelegen om extra snelheid te maken. Deze attractie is zeker een aanrader, het is een spannend en leuk ritje.

Thema
Deze attractie is al vaak van thema veranderd maar krijgt nu voor het eerst ook een verhaal. De hal die je betreedt (wachtrij) is het vervallen kasteel van Gargamel. In zijn kasteel heeft hij enkele smurfen opgesloten die je kan bevrijden door een ritje te maken in de Smurfer, deze neemt je mee doorheen Smurfenland.

Geschiedenis
Deze achtbaan bestaat al sinds 1989 maar stond toen bekend onder de naam Roller. Het park behoorde in die tijd nog bij Télécoo dat in 2005 werd overgekocht door Studio 100. Het park werd niet alleen overgenomen maar de achtbaan kreeg ook de nieuwe naam Coaster. In 2011 kreeg de achtbaan het thema Piet Piraat, op de wagons stonden de figuren Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil. Later in 2013 veranderde het thema naar Wickie The Viking en kreeg het de naam Halvar. Het station werd gethematiseerd tot een Vikingshal en in 2014 werden er schermen geplaatst waarop de afleveringen te zien waren. In maart 2022 kondigde Plopsa aan dat de attractie een thema rond de smurfen zou krijgen, dat stapsgewijs zou worden toegevoegd zodat het thema tegen volgend seizoen volledig zou zijn. Vanaf 1 juli 2022 opent de attractie het nieuwe thema voor publiek.

Specificaties

Type attractie: Stalen achtbaan
Model: MK-700
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1989
Lengte: 570 meter
Ritduur: 2m10s
Aantal voertuigen: 1 trein met 24 passagiers per trein
Minimum lengte: 96cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's