NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Charlie and the Chocolate Factory™: The Ride Terug naar lijst


Omschrijving

In 2006 bracht Alton Towers de nieuwe indoor-attractie: Charlie and the Chocolate Factory™: The Ride. Deze attractie koste zo'n 8 miljoen pond en nam bezoekers mee op een onvergetelijke reis in de grote chocoladefabriek van Willy Wonka.

De attractie was geïnspireerd op het boek van Roald Dahl en de unieke illustraties van Quentin Blake. Het was op dat moment een technologisch innovatieve attractie met bizarre magie, Willie Wonka waardig. De effecten waren werkelijk uniek en grootschalig: nergens ter wereld kon iemand zo in de voetstappen stappen van Charlie Bucket’s adembenemende dag. Bezoekers konden voelen en ruiken wat Charlie en de andere verwende reisgenoten, Augustus Gloop, Veruca Salt, Violet Beauregarde, en Mike Teavee meemaakten!

Je ging met Charlie op reis via een bootje, te voet en via de glazen lift! Je vaarde in de rivier van chocolade, kon heel wat heerlijke snoep ruiken en genieten van een leuk gethematiseerd landschap. Maar ook de duivelse Oompa-Loompas lagen op de loer. Uniek was dat je plots moest uitstappen voor het tweede deel van de attractie, wat niet vaak voorkomt.

Het avontuur eindigde in de "Great Glass Elevator" – 's werelds eerste multi-sensory ride, dat gebruik maakte van een revolutionaire filmtechniek, waarbij de gasten via een virtuële 3D-ervaring vanuit het hart van de fabriek doorheen wolken van snoep vliegen. Deze verbluffende finale deed iedereen roepen voor meer, zeker als je weet dat de lift allerlei gekke bewegingen kon maken, voorwaarts, achterwaarts, op en neer, zijwaarts, waarbij je uiteindelijk doorheen het plafond van de fabriek explodeert, om dan te genieten van een 360° panoramisch zicht...

Uiteindelijk werd de attractie net geen 10 jaar later weer gesloten door het aflopen van de licentie. Op dit moment is de attractie dus SBNO, maar zal ze helaas niet meer terug open gaan.

Specificaties

Type attractie: Darkride met boten
Model: Free Flow Boat Ride
Bouwer:
Mack Rides
Opening: 2006
Gesloten: 2016
Speciale elementen: Boat & Elevator ride

Foto's