Supersplash (Plopsaland De Panne)

Omschrijving attractie

Na de opening in 2000 en de bouw van de powered coaster "de draak" in 2004 was 2006 het derde jaar dat Plopsaland de Panne in de spotlights stond: niet alleen zou er een 70 meter hoge kettingmolen openen, ook zou er een volledig nieuwe piratenzone opengaan met als blikvanger de Supersplash.

Dit attractietype is afkomstig van het Duitse bedrijf Mack rides en van deze soort splash vind je er in Europa slechts drie: één in Europapark, het park van de familie Mack, één in Tussenfryd in Noorwegen (dit was het prototype van het supersplash model) en tenslotte de unieke versie in de Panne.

In tegenstelling tot alle andere Supersplashes heeft die van Plopsaland geen lifthill. Om op 18 meter hoogte te geraken, maken de bootjes gebruik van een draaiende liftschijf die verborgen zit in de grote houten toren die zo kenmerkend geworden is voor het uitzicht van Plopsaland. Tot 2012 was het volledig donker in deze toren, maar in dat jaar werden er aan de zijkanten doeken geplaatst waar je duizenden sterretjes in kunt zien fonkelen.

De rit die volgt is kort, maar krachtig: een immense drop waar je gegarandeerd kriebels van krijgt, een duik onder de brug en dan een heuveltje voor een tweede portie kriebels alvorens in het water te splashen. Het terugvaren naar het station duurt eerder lang, en behalve enkele fonteinen die maar net op tijd uitvallen en de schommelboot- die verhuist is zodat de bootjes van de Superplash er zouden onder varen- is er weinig te zien. Als je het liefst droog uit deze attractie komt, kies je best niet voor de zitplaatsen op de achterste rij (uiterst rechts en uiterst links)...!
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Water Coaster
Bouwer:
Mack AG
Opening: 2006
Hoogte: 30 meter
Topsnelheid: 70 km/u
Ritduur: 4m18s
Aantal voertuigen: 3 treinen met 16 passagiers per trein
Speciale elementen: Verticale lift
Minimum lengte: 96cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's