Oldtimerrundfahrt (Churpfalzpark)

Omschrijving attractie

De Oldtimerbahn van Churpfalzpark straalt de typische rust uit die geassocieerd wordt met een park waarin de tuinen één van de belangrijkste trekpleisters zijn. Je rijdt hier tussen de bloemen en planten door, met als hoogtepunt de passage door bogen waarvan de wanden met rozen zijn bekleed.

Het opvallende opstapgebied is voorzien van Romeins aandoende composietzuilen, die structuren met bloemmotieven dragen. In de grote fontein erachter is een beeld van Neptunus met zijn drietand te zien.

Nog een opvallende verschijning een paar meter verder is het beeld van Bavaria, de patrones van de Duitse deelstaat Beieren. Zij is vergezeld van de Beierse leeuw, het symbool uit het wapenschild van Beieren, en houdt een eikenkrans in haar handen. Het is een schaalmodel van het beeld van Bavaria dat voor de Ruhmeshalle in München is geplaatst, in schaal 1/4. Het beeld is van de hand van Helmut Häring, de huiskunstenaar van Churpfalzpark.

De Beierse symboliek wordt verder in de rit nog verdergezet: een gebouwtje waar de autootjes langs rijden is voorzien van het typische blauw-witte ruitjesmotief uit de Beierse vlag.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Car Ride
Aantal voertuigen: Onbekend aantal auto's met 4 passagiers per auto

Foto's