Schmetterlings-Pendelbahn (Churpfalzpark)

Omschrijving attractie

Deze Schmetterling-Pendelbahn, ook wel kortweg 'Pendelbahn' genoemd, is een Butterfly van Heege. Net als de meeste andere attracties van deze Duitse fabrikant, gaat het om een zelfbedieningsattractie, waar dus geen parkmedewerker aan te pas komt. Met twee personen neem je tegenover elkaar plaats in de knalgele gondel, waarna je de attractie kunt starten. De gondel wordt naar boven getrokken en vervolgens losgelaten. Zo 'pendelt' hij uiteindelijk heen en weer over het V-vormige spoor tot hij beneden weer tot stilstand komt.

Dit attractietype is erg populair geworden in kleinere, voornamelijk Duitstalige parken, maar de versie van Churpfalzpark is één van de oudste die nog op zijn oorspronkelijke locatie staat.

De attractie is niet echt gethematiseerd – het ontwerp van de gondel komt rechtstreeks uit de Heege-catalogus, met uitzondering van het aangebrachte logo van het park – maar rondom de attractie is wel wat animatie voorzien. Zo vind je er een kleine kiosk met een uitbeelding van een papegaai in, of een kabel waarover een clown tuimelt.

Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Butterfly
Bouwer:
Heege Freizeittechnik
Opening: 1989
Hoogte: 6 meter
Lengte: 24 meter
Aantal inversies: 0
Aantal voertuigen: 1 trein met 2 passagiers per trein
Minimum leeftijd: 7 jaar

Foto's