L'Aladino (Tibidabo)

Omschrijving attractie

De gondel van deze attractie bewoog zich heen en weer zwaaiend naar zijn hoogste punt waarna verschillende volledige toertjes volgen. Doordat je loodrecht op die draaibeweging zat boden beugel en rugleuning geen steun om je op je plaats te houden. Je diende er dus steeds voor te zorgen dat je met twee een bankje vulde wanneer liever niet de hele tijd van de ene naar de andere kant werd gesmeten. Zelfs je schrap zetten kon in dat geval maar zelden soelaas bieden.

'L'Aladino' is een variant op de iconische Rainbow-attractie uit de stal van het Duitse fabrikant Huss. Het attractietype was razend populair in de vorige eeuw en er waren heel wat parken die er eentje hadden. Ook Bobbejaanland had vroeger zo'n attractie. Op de gondel zijn de zitplaatsen verdeeld over drie rijen: de eerste rij telt twee keer twee zitplaatsen, de tweede rij telt twee keer drie zitplaatsen en de laatste rij loopt volledig door met de overige zitplaatsen.
In 2008 zorgde een dramatisch ongeluk met het attractietype in het Zweedse Liseberg echter voor een golf van verwijderde exemplaren in andere Europese parken. Gezien de fabrikant de attractie inmiddels ook niet meer produceerde, werd onderhoud ook een moeilijke en kostelijke zaak. Tibidabo verwijderde zijn versie van deze klassieke attractie in 2009.

Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rainbow
Opening: 1989
Gesloten: 2009
Hoogte: 26 meter
Aantal voertuigen: 16 zitplaatsen met 2 passagiers per zitplaats
Maximum capaciteit: 720 personen per uur

Foto's