El Piratta (Tibidabo)

Omschrijving attractie

El Piratta is een piratenschip-attractie zoals er veel werden gebouwd in die tijd. De versie van Tibidabo werd mooi ingewerkt met een azuurblauw waterbassin met rotswerk en een waterval aan de achterzijde. De attractie zelf was afkomstig van de Italiaanse constructeur Zamperla en heeft een hoogte van afgerond 14 meter.
De attractie bevindt zich op 'nivell 1' de laagste verdieping van het park, waardoor je anders dan bij gelijkaardige attracties makkelijk een foto kan nemen van bovenaf. Ook de buren van het piratenschip zijn niet van de minsten: als bovenbuur heeft 'El Piratta' parkicoon 'Aviò' en op een steenworp afstand bevindt zich 'Muntanya Russa' de terreincoaster van het park die je ook nog eens op prachtig vista's op de stad trakteert.

De attractie werd toegevoegd tijdens een ambitieuze modernisering van het park aan het eind van de jaren tachtig. Samen met deze attractie werd ook nog de Rainbow 'Aladdin', de zweefmolen 'Diavola', de 'Carrousel' en de kleine Viking-bootjes geopend. In theorie kan de attractie een capaciteit van 1175 personen per uur halen, maar dan moet elke twee minuten een nieuwe boot ingeladen zijn.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Bounty/Swinging Ship
Bouwer:
Zamperla
Opening: 1989
Hoogte: 14 meter
Ritduur: 1:30
Aantal voertuigen: 42 zitplaatsen 
Maximum capaciteit: 1175 personen/uur
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's