Miramiralls (Tibidabo)

Omschrijving attractie

Onwetende zielen zullen in Tibidabo regelmatig een rij zien die zich vormt achter een stel kindshoge glimmende letters die samen het woord 'Miramiralls' vormen en er schouderophalend aan voorbij gaan. Zij hebben ongelijk!

Het spiegelpaleis is een begrip bij Tibidabo. Het park bezat al spiegelattracties sinds 1910. Voor het seizoen van 2008 kreeg de attractie op de vijfde verdieping van het park een stevige face-lift. Onder leiding van architect Dani Freixas die ook andere projecten in het park zou realiseren zoals de plaatsing van het nieuwe reuzenrad 'Giradabo' en de renovatie van het iconisch parkvliegtuigje 'Aviòn' werd de belevenis rond de spiegels stevig geboost.
Het vernieuwde spiegelpaleis opende in juli 2008. Voor een slordige €450 000 combineerde het park er spiegeldoolhoven en vervormende spiegels met kaleidoscopische effecten en een psychedelische verlichting tot een ware LSD-trip. Het design en de effecten zaten zo goed dat het project in 2009 beloond werd met een FAD-prijs voor architectuur.

Wie het wonder wil aanschouwen krijgt wel plastic handschoenen om te voorkomen dat de kuisploeg heel de nacht spiegels moet opblinken. Desondanks dragen sommige van de spiegel al sporen van het intensieve gebruik.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Spiegelpaleis
Minimum lengte: 0cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 90cm

Foto's