Castell des Contes (Tibidabo)

Omschrijving attractie

Bij deze attractie betreed je een kasteel waarin je vergast wordt op verhaaltjes ondersteund met licht- en geluidseffecten, en kleine schrikmomentjes. Op je reis door het kasteel kom je ook enkele elementen tegen die karakteristiek zijn voor een cake walk of fun house zoals je ze misschien kent van het Duitse 'Hotel Tartuff' in Phantasialand of misschien 'Lustiga Huset' uit Gröna lund in het verre Zweden.

De attractie maakt al lang deel uit van het attractieaanbod met een opening in 1951. Er volgde een renovatie van de attractie in 1990. Ook voor het seizoen van 2019 kreeg de attractie een grondige update. De oude naam 'El Castell Misteriós' werd toen ingeruild voor 'Castell des Contes'. Langs de buitenzijde was dat te zien aan de toevoeging van een toverstaf en een lange blonde vlecht die plots uit een torenraam hing.

In zijn oorspronkelijke vorm beschikte de attractie over glijbaanfinale zoals ook het geval is in Zweden en Duitsland. In latere tijden werd dat onderdeel echter te gevaarlijk bevonden, waardoor men de attractie nu moet verlagen met een trap.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Spookhuis
Opening: 1955
Minimum lengte: 0cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's