La Mina D'Or (Tibidabo)

Omschrijving attractie

La Mina D'Or is een vrij franjeloos uitgewerkte boomstambaan. Noch de mijn noch het goud zijn overtuigend vertegenwoordigd in de omgeving. Net als bij kermisvarianten op het type bevatten de hoogst gelegen baandelen geen stromend water: de boomstammen rollen hier over een dubbelspoor van op elkaar volgende wieltjes, wat toch altijd iets armzaliger aandoet dan varianten die daar wel werkten met een gevulde vaargeul. De meeste sfeer vind je in het eerste deel van de attractie, waar de vegetatie de ietwat plompe uitwerking beter camoufleert.

In de niet zeldzame gevallen dat een zinderende zomerhitte zich meester maakt van Barcelona is La Mina D'Or wel een van de enige attracties in het park die je verkoeling kan bezorgen. De wachttijd loopt op dergelijke dagen vanzelfsprekend hoog op, zeker wanneer het park ook goed bezocht is. Natmakers van dienst zijn dan de twee afdalingen die deze boomstambaan rijk is. De eerste is daarbij de meest fotogenieke dankzij een golvende afdaling tegen een achtergrond van het eerder vermelde weelderig groeiend groen. Je vindt deze waterattractie op de laagste verdieping van het park: nivell 6.

Een fris kleurenschema met blauwtinten werd in de loop van het bestaan van La Mina D'Or ingeruild voor een minder sprankelende combinatie van grijs en iets dat neigt naar een ziekelijk bleke variant op olijfgroen. Sinds zijn openingsjaar werd de attractie minstens één keer grondig opgelapt. Toen de unieke thrillride Pendòl in 2010 onfortuinlijk aan zijn eind kwam had dat namelijk ook gevolgen voor deze waterbaan. De spectaculaire 36 meter hoge attractie stuikte toen in elkaar en doorkliefde in zijn val delen van de boomstamattractie. Bij de boomstammen zelf vielen toen geen gewonden.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Log Flume
Opening: 1997
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's